Joi, 18 10 2018
Universitatea Tehnică organizează prima ediție a Târgului Internațional de Cariere în Inginerie - TICI-TUIASI

Universitatea Tehnică organizează prima ediție a Târgului Internațional de Cariere în Inginerie - TICI-TUIASI

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) desfășoară primul târg de joburi din Iași organizat în întregime de către o universitate în perioada 9 - 10 noiembrie, în holul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”. Conducerea universității dorește ca prima ediție a Târgului Internațional de Cariere în Inginerie - TUIASI (TICI - TUIASI) să atragă interesul celor mai importante firme ce activează în domeniile de specialitate în care cele 11 facultăți ale TUIASI formează absolvenți.

 

Pe viitor, se dorește ca TICI-TUIASI să devină unul dintre brandurile universității în legătura cu mediul de afaceri ieșean, național și internațional.

O punte între companii și studenți

„Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» din Iași a căutat dintotdeauna metode să apropie mai mult activitatea din sălile de curs cu ceea ce se întâmplă pe piața muncii. Acum, prin acest proiect, universitatea face același lucru pe care l-a făcut de la înființare - devine o punte de legătură între companii și studenți. Tinerii care sunt înmatriculați la una dintre cele 11 facultăți ale noastre vor avea șansa de a discuta cu reprezentanți ai companiilor de top pentru a înțelege ce se așteaptă de la ei în calitate de viitori angajați, în timp ce companiile au acces nemijlocit direct la studenți”, a declarat prof. univ. dr. ing. Cezar Oprișan, prorector responsabil cu relația cu studenții.

Inginerii devin tot mai căutați, UTI cunoaște revirimentul

 

Consiliere din partea UTI

Târgul se va desfășura pe perioada a două zile, timp în care organizatorii, alături de voluntari ai Centrului de consiliere, vor ghida sutele de studenți așteptați să participe către standurile companiilor expozante. Acolo, reprezentanți ai unor importante firme de profil le vor prezenta studenților ce înseamnă o carieră într-o companie importantă, dar și ce oportunități de internship și angajare există la finalul studiilor.
Pentru a veni în sprijinul studenților, organizatorii au dezvoltat o aplicație prin care tinerii să poată să-și realizeze prin câțiva pași rapizi un „CV la minut” pe care să-l tipărească în momentul în care se prezintă la târg, la punctul de informare al TICI-TUIASI. Tot acolo vor găsi o cabină foto unde vor putea realiza fotografii instant, astfel încât studenții și absolvenții universității să aibă un CV cu cele mai importante informații pe care să-l prezinte la discuțiile cu reprezentanții companiilor.

 

Dezbateri cu patroni și profesori

Vineri, 10 noiembrie, în cea de-a doua zi a târgului, va avea loc un panel de discuții cu tema „Cele patru lumi ale viitorului și noile competențe din domeniul tehnic în 2030”. Acesta se va desfășura în intervalul 13.00 - 14.00 în sala CH III, la etajul I al aceluiași corp de clădire aparținând Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului. La panel vor lua parte reprezentanți ai companiilor prezente la târg, cât și profesori și cercetători ai universității.   

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top