fbpx
Print this page
Cum a reacționat conducerea colegiului clujean după ce au apărut poze cu eleve de clasa a 9-a mimând sexul oral la Balul Bobocilor

Cum a reacționat conducerea colegiului clujean după ce au apărut poze cu eleve de clasa a 9-a mimând sexul oral la Balul Bobocilor


Conducerea Colegiului Tehnic de Comunicații „Augustin Maior” din Cluj-Napoca a declașat o anchetă, după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini indecente cu eleve de 15 ani, de la un Bal al Bobocilor.

 

În imaginile apărute pe Facebook se poate observa cum tinerele au fost puse să mănânce câte o banană din poala partenerilor, în timp ce aceştia stăteau pe scaun, la Balul Bobocilor.

 

Potrivit directoarei liceului, Angela Roșca, „școala nu a organizat și nu organizează astfel de manifestări, nici în școală, nici în afara ei, având în vedere dificultatea asigurării securității elevilor într-un mediu privat”, scrie Monitorul de Cluj.

 

„Şcoala nu şi-a asumat în niciun fel evenimentul, nefiind promovat la nivelul unităţii. Vom desfăşura o anchetă, o analiză, vom convoca Colegiul Profesoral. Vă pot spune că în numele acestei instituţii, sub egida acesteia nu a fost organizată nicio astfel de manifestare, nicio acţiune de gen Balul Bobocilor. La acea manifestare nu a participat sub nicio formă niciun cadru didactic şi noi de ani de zile nu organizăm în numele şcolii aşa ceva, părinţii ştiu, elevii ştiu. În mediul privat ce face fiecare... Am constatat de ani de zile că într-un mediu privat, într-un club privat, şcoala nu poata asigura paza şi ordinea, poate scăpa situaţia de sub control”, a mai spus Angela Roșca.

 

În schimb, Inspectoratul Școlar Județean Cluj a precizat că este de datoria școlilor să organizeze balurile bobocilor, în condiții optime.

 

 

„Printr-o adresă transmisă unităţilor de învăţământ, încă din anul 2015, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj reaminteşte conducerilor unităţilor de învăţământ că este responsabilitatea acestora de a verifica toate aspectele legate de desfăşurarea unui eveniment al şcolii într-o altă locaţie decât cea a unităţii, atunci când aprobă o astfel de manifestare. În acest context, mesajul conducerii ISJ viza atât verificarea spaţiului în care se desfăşoară activitatea, cât şi măsurile de siguranţă a elevilor, cu accent pe numărul cadrelor didactice/adulţilor însărcinaţi cu supravegherea minorilor, astfel încât aceste evenimente să fie unele ale bunei dispoziţii şi decenţei specifice calităţii de elev. Astfel, decizia de a organiza aceste tipuri de evenimente aparţine conducerii unităţilor de învăţământ, cu asigurarea condiţiilor optime”, a precizat ISJ Cluj.

 

Mai multe imagini, în care elevele mimează sexul oral, au ajuns pe Facebook, provocând un val de indignare. Majoritatea comentariilor au criticat modul în care s-a desfăşurat proba şi au cerut să fie luate măsuri.

 

Potrivit presei locale în imagini apar elevi ai Colegiului Tehnic de Comunicații Augustin Maior Cluj-Napoca iar balul a avut loc pe 20 octombrie.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare