Miercuri, 17 10 2018
Liceu evacuat la Rădăuţi în urma împrăştierii unei substanţe iritante. 22 de elevi au mers la spital

Liceu evacuat la Rădăuţi în urma împrăştierii unei substanţe iritante. 22 de elevi au mers la spital

22 de elevi de la un liceu din Rădăuţi au ajuns, astăzi, la spitalul municipal din localitate, după ce s-ar fi împrăştiat în unele spaţii ale unităţii şcolare o substanţă iritantă, posibil spray paralizant sau lacrimogen.

Managerul unităţii medicale, Traian Andronachi, a declarat că niciunul dintre copii nu a fost internat şi au plecat foarte repede de la spital, deoarece nu ”aveau afecţiuni deosebite”, fiind vorba ”mai mult de un atac de panică”.

Directorul Colegiului Naţional ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, Adrian Puiu, a confirmat incidentul şi a declarat că unitatea şcolară a fost evacuată joi şi s-a decis sistarea cursurilor după ce în şcoală s-ar fi simţit ”un miros mai altfel”.

”Nu am ştiut despre ce este vorba, dar cei mai sensibili au simţit mirosul. Eu, de exemplu, nu l-am sesizat. Preventiv am decis suspendarea cursurilor până ştim exact despre ce este vorba (…) Câţiva elevi au ajuns la spital, dar nu au probleme de sănătate”, a spus directorul liceului.

Totodată, el a menţionat că, potrivit discuţiilor ulterioare cu elevi din şcoală, unul dintre aceştia ar fi putut să împrăştie substanţa iritantă, dar nu există nicio dovadă în acest sens deocamdată.

Potrivit lui Puiu, dacă se va proba vina unui elev, acesta riscă scăderea notei la purtare, dacă e până în clasa a XI-a, sau exmatricularea.

Directorul colegiului a precizat că a fost anunţată şi Poliţia care efectuează cercetări în acest caz. El a mai anunţat că, vineri, cursurile se vor desfăşura după programul normal. (Agerpres/ FOTO gandul.info)

Citeste si...
Nota
(3 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top