fbpx
Print this page
Iași: Simularea Evaluării Naționale, desfășurată în condiții normale. Prezență de 95% la proba scrisă la Matematică

Iași: Simularea Evaluării Naționale, desfășurată în condiții normale. Prezență de 95% la proba scrisă la Matematică


Elevii de clasa a VIII-a au finalizat astăzi simularea națională, în vederea susținerii Evaluării Naționale, în iunie 2018.

 

Proba scrisă la matematică s-a desfășurat în tot județul în condiții de normalitate, în intervalul orar 9.00-11.00. Toți candidații au primit subiectele în timp util.

Rezultatele la cele două probe scrise - limba și literatura română și matematică - vor fi afișate, conform calendarului stabilit de M.E.N., în data de 16 martie 2018. Acestea vor oferi o radiografie reală a pregătirii de etapă a elevilor de clasa a VIII-a ce vor susține examene naționale în acest an școlar.

La nivelul județului Iași simularea a fost riguros organizată, în concordanță cu procedurile elaborate de M.E.N. privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale 2018, precum și cu Metodologia în vigoare, în toate cele 181 de unități școlare. Toate etapele organizării, de la pregătirea spațiilor destinate probelor scrise, la transferul/preluarea arhivelor de subiecte/multiplicare, au fost parcurse fără probleme. Un număr de peste 1700 cadre didactice (membrii comisiilor din unitățile de învățământ și profesorii asistenți) au contribuit, în cele două zile în care s-au derulat probele scrise, la buna desfășurare a acestei activități.

Prezența la simulare a fost foarte bună și la proba de astăzi, apropiată de prezența pe care o înregistrăm de obicei în cazul examenului propriu-zis: 94,27% (7 583 de elevi). Pentru mediul urban ieșean procentul elevilor prezenți a fost de 97,5%. Un număr de 44 de unități școlare au raportat o prezență de 100%, la polul opus, 7 unități școlare au înregistrat un număr de peste 10 elevi absenți.

Rezultatele obținute de elevii claselor a VIII-a la simularea națională vor fi transmise părinților și elevilor, astfel încât, împreună cu profesorii și conducerea unităților de învățământ să poată fi identificate, din timp, măsurile necesare pentru o abordare eficientă a pregătirii candidaților, în cele trei luni rămase până la desfășurarea Evaluării Naționale. Analiza rezultatelor celor două simulări susținute de elevii ieșeni (decembrie 2017 și martie 2018), urmată de măsuri remediale concrete și adecvate, constituie etape fundamentale în pregătirea examenului propriu-zis.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare