fbpx
Print this page
Elevii interesați de profesiile din domeniul tehnic sunt așteptați la „CARAVANA MESERIILOR”, de la PALAS

Elevii interesați de profesiile din domeniul tehnic sunt așteptați la „CARAVANA MESERIILOR”, de la PALAS


Tinerii au prilejul de a descoperi meseriile căutate în domeniul automotive și nu numai, printr-o Caravană a Meseriilor, care va poposi pentru două zile în ansamblul Palas. Evenimentul reprezintă o sursă de informare privind oferta educațională în învățământul profesional, dar și o ocazie de a experimenta anumite meserii tehnice.

Vineri și luni, pe 18 și 21 mai 2018, în intervalul orar 10.00 – 18.00, în zona magazinului Intersport de la etajul 1 al Atriumului Palas Mall se va desfășura „Caravana Meseriilor”. Evenimentul este organizat de Camera de Comerț Româno-Germană, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judeţean Iași, Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic și companiile cu profil automotive din regiunea de nord-est.

Elevii din clasele a VII-a și a VIII-a din județul Iași sunt așteptați să participe la „Caravana Meseriilor”, unde vor putea afla mai multe despre meseriile tehnice și despre cum le pot studia, dar și să le experimenteze pe o parte dintre acestea. „Elevii vor putea testa aplicații electronice, un simulator de sudură, aplicații de mecanică, îmbinări profile de aluminiu, vor învăța ce este hidraulica sau ce este pneumatica. De asemenea, vor fi informați despre ceea ce înseamnă robotica și unde o pot aplica. La «Caravana Meseriilor» avem standuri atât pentru elevii care își doresc să meargă mai departe spre un profil tehnic, de programare, cât și pentru cei care vor să urmeze un profil real, specializarea matematică - informatică”, a declarat Matilda Soare, consultant Camera de Comerț Româno-Germană și coordonator al evenimentului „Caravana Meseriilor”.

Pe lângă stațiile de lucru mobile, elevii vor putea analiza oferta și avantajele învățământului dual și profesional, de la standurile Colegiului Tehnic „Mihail Sturdza” Iași, Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida” Iași și Liceului Tehnologic de Mecatronică și Automatizări Iași. Totodată, vor interacționa și cu reprezentați ai companiilor din industria automotive.

„Caravana Meseriilor” a pornit prin țară în luna aprilie și a ajuns până acum în multe alte localități, precum: Târgu Mureș, Brașov, Sibiu, Timișoara și Alba-Iulia.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare