fbpx
 
Mafia la Dubai: inspectorul Spînu de la Control Urbanism, în vacanțe cu imobiliarii pe care-i ancheta

Mafia la Dubai: inspectorul Spînu de la Control Urbanism, în vacanțe cu imobiliarii pe care-i ancheta


Fauna de la Control Urbanism a proliferat și în mandatul lui Chirica și Harabagiu. Colegul șefei de la Control Urbanism era „băiatul de casă” al lui Tolea, proprietarul cartierului Vișoianu, și al altor dezvoltatori imobiliari. Andrei Spînu, trimis în concediu de primar, alături de Mihaela Tulică, în loc ca la acest birou să fie deschisă o anchetă oficială.

În dublu rol a jucat Andrei Spînu, polițist local la Serviciul Control Urbanism. Ziua mergea în control la dezvoltatorii imobiliari, iar seara, în week-end și în concedii chefuia cu ei și cu constructorii. Pasiunile pentru vacanțe scumpe, mașini puternice și ATV-uri le-a împărtășit cu aceștia. Mărturie stau chiar fotografiile postate pe paginile de Facebook.

Spînu, călare pe ATV. În stânga, Penișoara, patronul Patany Construct, iar în spate Ețcu, dezvoltator imobiliar

 

Spînu, vacanță în Dubai

Una dintre acestea, ce datează din mai 2017, îi înfățișează pe Andrei Spînu de la Poliția Locală alături de Constantin Rotaru Penișoara, administratorul firmei Patany Construct, și de Adrian Gabriel Ețcu, cel care a realizat mai multe proiecte de case și blocuri. În plus, Spînu și Penișoara au fost în februarie, cu nevestele, într-o vacanță în Dubai.

La rândul său, Penișoara e un apropiat al lui Cătălin Tudosă, cunoscut drept Tolea, cel care deține impresionantul cartier Vișoianu din comuna Ciurea. Într-un apartament din acest cartier locuiește și Andrei Spînu. Un ghem al intereselor.

Imagine postată pe Facebook de Constantin Penișoara, în Dubai. Îi menționează la fața locului pe Andrei Spînu și pe soția acestuia, Mădălina Sirițeanu



Trăiesc pe picior mare

Astfel, într-o postare din 6 mai 2017, Andrei Spînu apare în compania lui Constantin Rotaru Penișoara și a lui Adrian Gabriel Ețcu, toți trei cu ATV-uri, într-o zonă împădurită. Penișoara este administrator la Patany Construct, iar Ețcu, prin firma Edil Construct, intenționează să ridice un bloc cu cinci etaje pe strada Theodor Râșcanu. Același Ețcu a ridicat un cartier de case în Valea Lupului, Cubic Village, dar a avut un proiect imobiliar și în Tudor Vladimirescu.

Penișoara cu Tolea (dreapta), alături de manelistul Vali Vijelie

 

Din anturajul acestora face parte și Cătălin Tudosă, om de afaceri basarabean, poreclit Tolea, care a construit la granița dintre Iași și Ciurea cartierul Vișoianu. De fapt, în acest cartier, la blocul 13, apartamentul 33, stă polițistul local Andrei Spînu.

Mai recent, în februarie anul acesta, Constantin Rotaru Penișoara și Andrei Spînu au fost cu soțiile, Delia-Mirela și Mădălina Sirițeanu, în Dubai. Un video de cinci minute și 43 de secunde, ridicat pe pagina de Facebook a lui Penișoara, arată fântâna dansatoare și Burj Khalifa, una dintre cele mai înalte clădiri din lume.

 

Soții Spînu aveau venituri lunare cumulate de 1.200 de euro/lună, dar au trăit pe picior mare în ultimii 3 ani, de când inspectorul de la Urbanism a devenit prietenul imobiliarilor

 

Primarul i-a trimis în concediu
Oficial, Andrei Spînu este în concediu. Neoficial, acesta a fost trimis forțat acasă chiar de primarul Mihai Chirica. Același lucru l-a făcut primarul și cu Mihaela Tulică, cumătră și, totodată, verișoară de gradul doi cu Mihai Chirica.

Uriașele scandaluri imobiliare, deconspirate de Opoziție și de jurnaliștii REPORTER DE IAȘI, l-au pus pe primarul Mihai Chirica într-o poziție ingrată. Le-a cerut demisia tuturor celor 8 salariați de la Serviciul Control Urbanism al Poliției Locale, dorind să-i transfere la Ordine Publică. Scandalul nu a fost dezamorsat, soluția cu trimiterea celor doi în concediu fiind una de avarie.

În ciuda încercărilor repetate, Mihaela Tulică, șefa serviciului, nu a putut fi contactată. În schimb, Andrei Spînu, deși a răspuns apelului telefonic, a refuzat orice discuție.

 

Fostul inspector de la Control Urbanism, Adrian Ciobanu, construiește un bloc imens în zona Doi Băieți


Strategic: imobiliarii, controlați de cumătra primarului
Serviciul Control Urbanism din cadrul Poliției Locale este condus de Mihaela Tulică. Femeia este cumătră și verișoară de gradul doi cu primarul Mihai Chirica și, totodată, este soția colonelului Mircea Tulică, șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi. Mihaela Tulică a avut o ascensiune fulminantă în cadrul Poliției Locale: acum 10 ani era gardian la poarta „A” de la intrarea în Primărie. Ulterior, a ajuns secretara directorului Poliției Locale, apoi șefă de birou Mediu în aceeași instituție pentru ca, din 2016, întâi interimar și apoi confirmată în urma unui concurs la care a participat singură, să fie șefa Serviciului Control Urbanism.
De fapt, aceasta i-a succedat în funcție lui Adrian Ciobanu, un alt personaj controversat. Pe când lucra în Poliția Locală și conducea acest serviciu, Ciobanu avea o firmă de construcții care lucra cu principalii investitori imobiliari. După dezvăluirile făcute de jurnaliștii actualului REPORTER DE IAȘI, Ciobanu a demisionat. Și a rămas în zona privată, a afacerilor imobiliare.

De exemplu, acum, firma Utiserv Construct, pe care o controlează, are în desfășurare un proiect imobiliar, construcția unui bloc, pe strada Holboca nr. 2B.

Direcția de Proiecte, pepinieră de neveste
Soția polițistului local Andrei Spînu este Mădălina Sirițeanu Spînu, angajată în Primăria Iași. Aceasta lucrează la Direcția de Proiecte Europene. Aici a fost colegă cu Cristina Popa, actuală Chirica, adică soția primarului.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30