CONGRESUL Math.en.Jeans : 500 de elevi și profesori pasionați de matematică, din 8 țări, și-au dat întâlnire la IAȘI!

CONGRESUL Math.en.Jeans : 500 de elevi și profesori pasionați de matematică, din 8 țări, și-au dat întâlnire la IAȘI!

În perioada 10-12 mai 2019, Iașul are privilegiul de a găzdui Congresul MATh.en.Jeans, eveniment de anvergură internațională, unic în România, care va reuni peste 500 de specialiști, profesori, elevi de liceu cu performanțe înalte în domeniul matematicii.

Festivitatea de deschidere a congresului organizat de Inspectoratul Școlar Județean Iași și de Facultatea de Matematică din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași, cu susținerea Primăriei Municipiului Iași, este programată vineri, 10 mai 2019, începând cu ora 9.00, în Aula „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

Congresul MATh.en.Jeans promovează o abordare diferită a matematicii, unde echipele de elevi formează „mici laboratoare” de cercetare aplicată. Este vorba despre o reală oportunitate de a converti cercetarea matematică și provocările actuale ale științei într-un dialog al spiritelor alese, întrucât echipele de elevi își vor prezenta în plen, în fața colegilor și a profesorilor, rezultatele cercetării.

Organizarea acestui eveniment în premieră la Iași reprezintă o recunoaștere a școlii de matematică ieșene, precum și a întregii comunități educaționale.

Festivitatea de deschidere va fi urmată de prezentările elevilor în cadrul sesiunilor științifice ce se vor desfășura în amfiteatrele Facultății de Matematică de la Universitatea ”Al. I. Cuza” Iași.

Colegiul Național, Colegiul Național „Costache Negruzzi” și Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil” participă la congres în calitate de organizatori, de școli-gazdă, dar și cu echipe de elevi. Astfel, fiecare echipă a ales la începutul anului școlar o temă de cercetare propusă de un cercetător de la Facultatea de Matematică, a lucrat pe parcursul anului școlar sub coordonarea cercetătorului și a unui profesor din învățământul preuniversitar, iar rezultatele vor fi prezentate în cadrul Congresului.

La actuala ediție participă elevi, cercetători și profesori din Austria, Belgia, Franța, Germania, Italia, Olanda, Republica Moldova și România.

Vineri, în intervalul orar 16.30-17.30, are loc întâlnirea cercetătorilor și a profesorilor, în paralel cu derularea conferințelor destinate elevilor, conferințe susținute de cercetători ieșeni. La finalul zilei de vineri, participanții la Congres vor vizita două școli ieșene, Colegiul Național ”Costache Negruzzi” și Colegiul Național.

Prezentările elevilor vor continua sâmbătă, 11 mai 2019, în prima parte a zilei. După-amiază va fi organizat Salonul Jocurilor Matematice, precum și o sesiune de prezentare a posterelor ce ilustrează lucrările elevilor.

Festivitatea de închidere a Congresului este programată pentru ora 17.00, sâmbătă, 11 mai 2019, în Aula „Mihai Eminescu” a Universității ”Al. I. Cuza” Iași.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top