fbpx
Print this page
Subiectele la Română primite de elevi la Evaluarea Națională 2019

Subiectele la Română primite de elevi la Evaluarea Națională 2019


Elevii de clasa a VIII-a susțin marți prima probă la limba română la evaluare națională 2019, între subiecte fiind un fragment dintr-o operă aparținând genului dramatic. Astfel, absolvenților de clasa a VIII-a li s-a cerut, la primul subiect la română la Evaluare Națională 209, să redacteze o compunere pe baza unui text al genului dramatic. La subiectul al doilea, au avut de redactat o compunere liberă despre o oră de lectură.

La primul subiect la română la Evaluare Națională 2019, elevilor li s-a cerut să redacteze o argumentație pe baza unui text al genului dramatic. Astfel, elevii au primit un fragment din "Ultima cursă", de Horia Lovinescu. Cerințele de la subiectele la română la Evaluare Națională 2019, la primul punct, au fost: găsirea unor sinonime, menționarea rolului cratimei, modul de formare a unor cuvinte cum ar fi băiețel, precum transcrierea unor cuvinte care conțin diftong.

De asemenea, la primul dintre subiectele la română la Evaluare Naționale 2019, una dintre cerințe a fost formularea unui enunț cu două idei principale, respectiv secundare din text. Al doilea dintre subiectele la română la Evaluare Națională 2019 a constat într-un fragment „A fost o dată un scriitor foarte încăpățânat” de Adina Nelega, printre cerințe fiind menționarea modului și timpului unor verbe, a funcției sintactice a unor cuvinte, transcrierea unei propoziții principale și a unei subordonate și construirea unei fraze cu două propoziții - o subordonată completivă directă introdusă prin conjuncția „dacă.

La punctul B al subiectului doi la română la Evaluare Națională 2019, elevii au avut de redactat o narațiune de 150-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală în timpul unei activități de lectură. Ministerul Educației va publica la ora 15.00, baremul de corectare a subiectelor la Română la Evaluare Națională 2019.

​ 154.956 de absolvenți ai clasei a VIII-a susțin, marți, proba scrisă la Limba și Literatura Română, în cadrul Evaluării Naționale 2019. Fiecare probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale durează două ore, începând cu ora 9.00. La fel ca până acum, examenul are loc în săli de clasă supravegheate video şi audio.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, pe 20 iunie, absolvenţii clasei a VIII-a vor da examenul la matematică, la Evaluarea Națională 2019.

 

Sursa: Hotnews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare