Tudorel Toader, lăsat cu buzele umflate de Ana Birchall, după ce a cerut o mașină de serviciu pentru Universitatea „Cuza”

Tudorel Toader, lăsat cu buzele umflate de Ana Birchall, după ce a cerut o mașină de serviciu pentru Universitatea „Cuza”

Ana Birchall a anunţat că a refuzat solicitarea fostului ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, de a primi de la Agenţia Naţionale a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) un automobil pentru Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

„Am primit această solicitare, am răspuns instituţional: Nu. Pentru că aşa am considerat, nu”, a declarat ministrul Justiţiei.

Întrebată cum vede cererea lui Toader, Birchall a răspuns: „Fără cuvinte. Nu avem automobile pe care să le dă. Ce să onorez?”.

Refuzul vine după ce, în urmă cu câteva zile, fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut de la Agenţia Naţionale a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) o maşină pentru Biblioteca Centrală Universitară din Iaşi (cerere înaintată în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, unde Toader este rector).

ANABI este în subordinea Ministerului Justiţiei, iar Birchall a refuzat.

„Motivul pentru care Biblioteca din Iaşi solicită în parteneriat cu Universitatea solicită o maşină pentru uzul bibliotecii este că autoturismul pe care îl avem aici este într-o stare destul de avansată de vechime. Ne-am bucura dacă am putea transfera de la o instituţie a statului român la alta, în termeni legali un autoturism mai bun”, a declarat Ioan Milică, directorul BCU Iaşi.

Rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi a spus că cererea făcută la Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponibilizate de a primi, cu titlu gratuit, un autocar şi o maşină pentru Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi este legală, făcută în baza unui HG care prevede acest transfer.

Rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iaşi Tudorel Toader a declarat, marţi, că a cerut un autocar şi un autoturism de la Agenţia de Valorificare a Bunurilor Indiponibilizate. Universitatea ar avea nevoie de un autocar pentru transportul studenţilor în tabere sau şcoli de vară, iar autoturismul a fost cerut pentru Bibilioteca Centrală Universitară, care are nevoie de o maşină, având în vedere că cea pe care o are acum este veche.

„Avem şcoli de vară, avem studenţii cu tabere, avem proiecte, avem mobilităţi, dar nu avem un autocar cu care să ne asigurăm această mobilitate, aceste transporturi. Avem staţiunile de cercetare, că e la Agigea sau la Rarău sau la Potoci, şi dacă avem nevoie de un mijloc de transport în comun, închiriem de unde găsim în condiţii acceptabile. (…) Am solicitat de la Agenţia de Valorificare a Bunurilor Indisponibilizate să ne dea un autocar pentru a răspunde acestor cerinţe. Am mai solicitat, mi-a cerut directorul de la BCU, care nu au un mijloc de transport elementar, nu autocar, limuzină, o maşină ceva că au şi ei probleme de mobilitate, de transport”, a declarat rectorul UAIC Iaşi.

Tudorel Toader susţine că a făcut cererea în baza unei Hotărâri de Guvern care prevede că instituţiile statului „în momentul în care nu mai au nevoie de un bun, au două variante: fie să îl caseze, dacă bunul nu mai e apt de a fi folosit, fie să îl redistribuie gratuit celor care au nevoie de aşa ceva”.

 

Sursa: Mediafax


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top