Un viceprimar din Prahova a luat Bacalaureatul la 47 de ani. Acum vrea și la facultate

Un viceprimar din Prahova a luat Bacalaureatul la 47 de ani. Acum vrea și la facultate

Un viceprimar din judeţul Prahova a luat bacalaureatul la 47 de ani, după ce a luat meditaţii la matematică, ajutat şi de copiii săi. „Dacă Dumnezeu m-a adus în poziţia asta (viceprimar - n.r.), să fac şi eu ceva pentru funcţia aceasta”, declară Cristian Biton.

Viceprimarul comunei Păuleşti a dat examenul de bacalaureat în sesiunea care tocmai s-a încheiat şi a fost declarat admis cu o medie de 6.51, la 47 de ani.

Cristian Biton a declarat, pentru Mediafax, că s-a decis să dea bacalaureatul întrucât avea „un mare nod în gât”.

Biton a terminat Liceul Tehnologic „Constantin Cantacuzino” din Băicoi, a picat la bacalaureat, a mers în armată şi nu a mai făcut contestaţie, deşi spune că a picat cu 8 sutimi.

După ce a ajuns viceprimar a considerat că este normal să-şi completeze studiile, să dea examenul de bacalaureat şi apoi să se înscrie la facultate.

„Dacă Dumnezeu m-a adus în poziţia asta, să fac şi eu ceva pentru funcţia aceasta (viceprimar n.r). Eu am fost angajat la unei companii de gaz, am avut şcoala de maiştri. M-am pus pe învăţat. De trei ani mă pregătesc, dar în ultimele trei luni am învăţat mai intens. Am făcut meditaţie la matematică, m-au ajutat şi copiii mei. Bacalaureatul l-am dat la Câmpina. Pentru mine era un mare nod în gât de când am venit la Primărie”, a declarat Cristian Biton.

Acesta a reuşit să obţină la examenul maturităţii o medie generală de 6.51, având 6,3 la Limba şi Literatura Română, 7 la Matematică şi 6,25 la Biologie.

Viceprimarul, care s-a înscris acum la Facultatea de Management din cadrul UPG Ploieşti, le transmite tuturor să nu amâne să dea acest examen: „Trebuie să faci lucrurile atunci când trebuie, când nu ai cine să te împingă de la spate e greu. Dacă pot să fiu un exemplu pentru alţii, Doamne ajută, le urez succes. Eu sunt un om simplu, din popor”, a afirmat viceprimarul din Păuleşti.

Cristian Biton este viceprimar al comunei Păuleşti de trei ani.

 

Sursa: Mediafax


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top