USLIP Iași solicită Ministerului de Finanțe să nu taie bani de la Educație

USLIP Iași solicită Ministerului de Finanțe să nu taie bani de la Educație

USLIP IAȘI atenționeazǎ Ministerul de Finanțe în ceea ce privește gravele disfuncții care ar putea apǎrea în cazul tǎierii unor sume importante din bugetul MEN.

„Din informațiile pe care le avem din presǎ, urmeazǎ a fi tǎiați bani de la investiții, salarii, cofinanțǎri pe proiecte europene și din bugetul alocat pentru plata hotǎrȃrilor judecǎtorești.

Facem observația cǎ județul Iași mai are de primit sume importante pentru plata sentințelor care vizeazǎ dobȃnzile legale.

Este inadmisibil sǎ fie tǎiați bani de la educație pentru a fi plǎtite pensii speciale sau pentru a fi achitatǎ taxa de mediu.

Precizǎm faptul cǎ angajații din învǎțǎmȃnt așteaptǎ de 5 – 6 ani plata hotǎrȃrilor judecǎtorești privind dobȃnzile legale.

Dorim sǎ atenționǎm Ministerul de Finanțe, cȃt și Ministerul Educației Naționale, cǎ în cazul în care vor fi afectate drepturile bǎnești ale angajaților din învǎțǎmȃntul preuniversitar ieșean, vom recurge la toate mijloacele prevǎzute de lege, inclusiv la proteste.

Solicitǎm Guvernului Romȃniei, doamnei Prim-Ministru Viorica Dǎncilǎ și Președintelui Romȃniei – domnul Klaus Iohannis sǎ intervinǎ în limitele conferite de lege pentru a preveni dezastrul financiar care se prefigureazǎ în bugetul Ministerului Educației Naționale”, se arată în comunicatul USLIP Iași.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Noiembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top