fbpx
 

Items filtered by date: Duminica, 16 Aprilie 2017

Turcii au mers duminică, 16 aprilie, la urne să îşi exprime opinia în al saptelea referendum naţional. La nouă luni după ce a înfrânt o tentativă sângeroasă de puci, preşedintele Recep Tayyip Erdogan joacă totul într-un referendum pe tema revizuirii Constituţiei care ii va permite, în cazul unei victorii, să-şi consolideze puterea. Ieri, şeful statului a participat la patru manifestaţii în Istanbul şi a promis reintroducerea pedepsei cu moartea şi renegocierea relaţiilor cu Europa. De partea cealaltă, oponenţii săi şi-au anulat toate mitingurile pentru a evita tensiunile înainte de vot. 

 

Recep Tayyip Erdogan este din ce în ce mai aproape de o putere absolută. După numărarea a aproximativ 95% din buletine, a rezultat că 51,7% dintre turci au votat în favoarea modificării Constituției, dar cei care se opun acestor reforme au câștigat în cele mai mari orașe ale Turciei — Istanbul, Ankara și Izmir — și în sud-estul țării, majoritar kurd.

 


Publicat in Panorama
Peste 1.250.000 de oameni au urmărit în direct pe internet naşterea unui pui de girafă, la o grădină zoologică din New York.

 


Publicat in Naturism
ANM a transmis o informare meteo de ploi, intensificări ale vântului și vreme rece începând de duminică seară până marți dimineață în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

 


Publicat in Vremea
Sute de ieșeni s-au adunat sâmbătă seara, la Catedrala Mitropolitană cât și la cea Catolică din centrul municipiului pentru a participa la slujba de Înviere și pentru a lua Lumina Sfântă. La Mitropolie, Slujba de Înviere a fost săvârșită de ÎPS Teofan.

 

Învierea Domnului, cea mai mare și mai așteptată sărbătoare a creștinilor ortodocși, a fost serbată la Catedrala Mitropolitană din Iași de sute de credincioși. Lumina Învierii a fost adusă de la Ierusalim și a fost împărțită credincioșilor de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

 


Publicat in Social