fbpx
 

Items filtered by date: Vineri, 11 August 2017

Rămăşiţele unui faraon egiptean antic care a domnit în timpul dinastiei a treia (2700 î.Hr.) par să aparţină corpului unui gigant.

 

Rămăşiţele unui faraon, care se crede că aparţin regelui Sanakhtis, reprezintă cazul cel mai străvechi de gigantism descoperit vreodată pe Pământ, potrivit unui nou studiu. Gigantismul este o afecţiune care provoacă o creştere excesivă sau anormală atunci când organismul produce o secreţie exagerată şi nemodulată de hormon somatotrop, datorată de cele mai multe ori unei tumori hipofizare şi mai rar unei hiperplazii hipofizare cu debut înaintea închiderii cartilagiilor de creştere, ceea ce explică persistenţa creşterii în lungime a scheletului şi după 16-18 ani.

 


Publicat in Familie
Ministerul Educației Naționale verifică aspectele de legalitate privind organizarea unui concurs la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași în urma informațiilor apărute recent în presă. Conform presei locale, fiul ministrului Justiției a putut să se prezinte la concurs doar pentru că Senatul Universității a modificat exact paragraful care îl împiedica să participe la examen: Toader Jr. este doctor în Drept Penal, dar pentru a ocupa funcția trebuia să dețină doctorat în Drept Civil.

 

Controlul Ministerului Educației Naționale vizează ocuparea postului de asistent universitar (perioadă determinată), poziția 71, disciplina "Drept civil. Partea generală".

 


Publicat in Educatie
Imagini cutremurătoare astăzi la secţia de Urgenţă a spitalului Judeţean din Pitești. O bătrână care aştepta să fie văzută de un medic a primit îngrijiri abia după ce i s-a făcut rău şi a leşinat pe hol.

 


Publicat in Sanatate
La Galaţi, celebra expresie „urcaţi în vagoane” ar putea fi înlocuită mai degrabă cu îndemnul „coborâti în vagoane”. Un călător a filmat într-o gară CFR un tren ale cărui uşi sunt situate la cel puţin 30 de centrimetri sub nivelul peronul.

 


Publicat in Moldova
Un muncitor pe un şantier din zona CUG, în vârstă de 48 de ani, a fost transportat vineri în stare gravă la spital după ce s-a prăbuşit la pământ din cauza temperaturilor caniculare.

 


Publicat in Sanatate
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi va organiza, în perioada 22-25 august 2017, etapa națională a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, competiţie ce are ca principal obiectiv perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor necesare intervenţiilor în situaţii de urgenţă.

 


Publicat in Social
Peste700 de poliţişti ieşeni vor fi în stradă și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți.

 

Astfel,în perioada 11 – 15 august a.c., peste 700 de poliţişti acţionează, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice.

 


Publicat in Social
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat un bărbat care s-a prezentat la controlul de frontieră la volanul unui autoturism marca Toyota Avensis, căutat de autoritățile din Spania.

 


Publicat in Moldova
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti îi cercetează pe doi tineri din județul Galați, unul care conducea un autoturism deşi nu deţinea permis de conducere, iar celălalt care îi încredinţase mașina tatălui său.

 


Publicat in Moldova
Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, împreună cu inspectori vamali, au descoperit peste 10.000 de ţigarete, ascunse în roata de rezervă a unui autoturism condus de un cetăţean român. 

 


Publicat in Moldova
Pagina 1 din 4