fbpx
 

Items filtered by date: Vineri, 18 Ianuarie 2019

Crește îngrijorător bilanțul deceselor cauzate de gripă. Unltimul caz înregsitrat este din județul Iași. Este vroba de un bărbat de 66 de ani, din județul Iași care se afla internat de două zile la Spitalul de Boli Infecțioase Sfanta Parascheva. Bărbatul nu era vaccinat anti-gripal și suferea de mai multe boli.

Publicat in Sanatate
Un bărbat de 48 de ani din Vietnam a avut nevoie de o transfuzie de 5 litri de bere pentru a evita o intoxicație cu alcool și, prin urmare, decesul. Nguyen Van Nhat avea un nivel de metanol în sânge de peste o mie de ori mai mare decât nivelul normal. S-a întâmplat la un spital din privincia Quang Tri. 

Publicat in Panorama
O bufniţă mare, denumită ştiinţific Bubo bubo, care a fost capturată şi dusă la Grădina Zoologică din Amsterdam, după ce a atacat mai multe persoane într-un parc, a ajuns la Grădina Zoologică din Târgu Mureş, acolo unde mai există încă două exemplare similare.

Publicat in Panorama
Preşedintele american Donald Trump a fost ironizat în repetate rânduri din cauza cravatelor foarte lungi pe care le poartă. Un fost guvernator dezvăluie motivul bizar din spatele acestei preferinţe, într-o carte de memorii care urmează să fie publicată. Chris Christie, fost guvernator al statului New Jersey, scrie, în cartea „Let Me Finish” (trad. - „Lasă-mă să termin”) că, potrivit lui Trump, cravatele lungi îl fac să pară mai „subţire”.

Publicat in Moda si stil
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, vineri, că 14 persoane au murit până acum din cauza gripei, cel mai recent caz fiind al unui bărbat din Bucureşti, care avea şi alte afecţiuni medicale. Ea a spus că „suntem la un pas de epidemie”, având în vedere numărul foarte mare de cazuri înregistrat săptămâna trecută.

Publicat in Sanatate
Potrivit datelor furnizate de Transelectrica, România consuma la ora 10:00, 8.000 de MW. Producţia naţională e însă de 7.100 MW, aşa că suntem nevoiţi să importăm peste 1.600 de MW.

Publicat in Companii
Vineri, 18 Ianuarie 2019 12:59

Euro se apropie rapid de pragul de 4,7 lei

Doar două zile a luat monedei europene să depășească 4,68 lei și să se apropie foarte aproape de 4,69 lei. Vineri moneda unică a depășit și acest prag ajungând la 4,6975. Moneda unică a crescut vineri la nivelul de 4,6975 lei, o creștere de 0,18%, respectiv 0,0085 lei față de nivelul înregistrat miercuri. Dolarul a crescut și acesta semnificativ, la nivelul de 4,1192 lei, în creștere cu 0,16% (0,0066 lei) față de cotația de joi. Episodul creșterii susținute a monedei unice a început săptămâna trecută. De atunci a existat o singură ședință valutară la BNR în care leul s-a întărit.


Publicat in Fiscalitate
O eclipsă totală de Lună va avea loc în noaptea de 20 spre 21 ianuarie şi va fi vizibilă şi în România, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Capitală. Potrivit site-ului Observatorului Astronomic, eclipsa de Lună care se va produce în noaptea de 20 spre 21 ianuarie este una totală.

Publicat in Panorama
Un episod şocant a fost surprins de camera de luat vederi pe care un şofer o avea montată pe maşină. După un viraj, portiera unui autovehicul se deschide, iar pe carosabil cade şi se rostogoleşte un copil. Incidentul a avut loc în Statele Unite, în orăşelul Mankato, situal în apropiere de Minnesota, iar copilul căzut din maşina aflată în mers este o fetiţă de doi ani. Din fericire aceasta n-a păţit nimic, fiind la momentul impactului într-un scaun special pentru bebeluşi.

Publicat in Familie
Preşedintele american Donald Trump a anulat participarea delegaţiei Statelor Unite la Forumul Economic Davos din Elveţia, din cauza blocajului guvernamental parţial, conform unui comunicat emis joi de Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, citat de Reuters. Donald Trump, care a participat anul trecut la Forumul Economic Davos, şi-a anulat participarea săptămâna trecută, în contextul crizei politice prin care trec Statele Unite, din cauza disputei privind construcţia zidului de la frontiera cu Mexicul.

Publicat in Eveniment
Pagina 1 din 3