fbpx
 
A „spart” toți banii: povestea ieșeanului care a câștigat 500.000 de euro la loz în plic

A „spart” toți banii: povestea ieșeanului care a câștigat 500.000 de euro la loz în plic


Șofer – milionar - șofer: traseul unui bărbat din Tomești care l-a prins pe Dumnezeu de picior. Giani Doloi a dat lovitura în 2009 pe când muncea în Italia: a răzuit un loz și a aflat că a câștigat 500.000 de euro. Revenit acasă, a cumpărat apartamente pentru rude, terenuri, a încercat să intre în afaceri. N-a fost ocolit nici de profitori, nici de gura lumii care îl bârfește că a topit banii aiurea.

Un ieșean din Tomești a câștigat în 2009, la loz în plic, în Italia, o sumă de bani pe care mulți nu reușesc să o câștige într-o viață. Lucrând ca șofer în Italia, Giani Doloi, un bărbat în vârstă de 38 de ani din Tomești, și-a cumpărat un loz pe care a dat 5 euro. Când a văzut suma câștigată nu i-a venit să creadă: 500.000 euro. Cu banii câștigați, ieșeanul și-a achiziționat mai multe apartamente, terenuri și mașini, dar nu a uitat de familia sa, pe care a ajutat-o cu sume mari de bani. Acum, Giani lucrează în continuare ca șofer și spune că, dacă ar fi depus toți banii în bancă, nu ar fi putut să stea acasă și să trăiască din dobândă.

Lua frecvent lozuri

Pe 22 iunie 2009, aflat la muncă în Italia, Giani și-a luat un loz de tipul „Gratta e vinci” (n.r. - Răzuieşi şi câştigi). A dat 5 euro și a câștigat 500.000 euro. „Fiind fumător, când mă opream la chioșc să-mi iau țigări, îmi luam și câte un loz. Am mai câștigat câte 200 euro, 500 euro. Dar atunci, în 2009, nu mi-a venit să cred când am văzut suma“, spune Giani.

Până să-i intre banii în cont, Giani a trebuit să aștepte aproape o lună de zile.

„Mi-aduc aminte că mi-au mai dat încă 6.000 euro dobândă. Mi-am făcut cont la BCR și mi-au transferat banii în cont în țară“, menționează bărbatul.

Doloi a avut multe motive de bucurie după ce a primit banii

Bani băgați în mașini, apartamente și terenuri

Primele achiziții făcute din banii câștigați au fost două mașini, una pentru el și una pentru fratele său. „Am dat 48.000 de euro pe un Audi. Pentru fratele meu am dat 28.000 de euro pe mașină. Când am ajuns în țară, i-am luat și surorii mele, care încă nu avea 18 ani, un Opel Astra, pe care am dat 11.000 de euro“, zice Giani.

Întors acasă, bărbatul și-a cumpărat un apartament cu trei camere în Iași. La scurt timp, a mai cumpărat un apartament cu trei camere, pentru fratele său și încă un apartament cu două camere surorii sale.

Deși are trei apartamente în oraș, Giani continuă să stea împreună cu soția în apartamentul de două camere al mamei sale, din Tomești: „Am investit în apartamentul acesta și m-am obișnuit să stau aici. Apartamentul din Iași l-am închiriat.”  

Cu o parte din banii câștigați, Giani și-a cumpărat un teren de 1.000 metri pătrați în Bucium și un altul, de 870 metri pătrați, la Cârlig. „Vreau să-mi fac casă în Bucium și de aceea am luat acel teren“, explică Giani.

Cele trei apartamente din Iași, Giani le-a închiriat și câștigă lunar 750 de euro. „Sora mea și-a făcut casă, iar fratele meu e plecat la muncă în Italia, așa că banii pe chirii îi iau eu“, spune Doloi.

Investiții minore

Giani nu ascunde faptul că a încercat să intre în lumea afacerilor, însă susține că mulți au încercat să profite de pe urma lui. „Am încercat să deschid câteva afaceri, însă toți cei care erau în jurul meu nu știau cum să facă să-mi ia banii. Nimeni nu m-a învățat de bine. Am avut tot felul de propuneri. Am deschis un bar, care nu a mers și a trebuit să renunț la afacere. Atunci am zis că mai bine să mă angajez din nou șofer și să muncesc, decât să intru în afaceri cu tot felul de persoane care nu-mi vroiau binele“, zice Giani.

După ce a închis barul, Giani și-a cumpărat două autoutilitare, însă nici această investiție nu s-a dovedit a fi de bun augur. „Am mai rămas doar cu o dubiță, pe care am închiriat-o cumnatului meu. Inițial, am lucrat eu pe ea, dar nu-mi convenea programul și am preferat să i-o las lui s-o folosească la firmă și îmi dă câte 3.500 lei lunar. Așa nu am eu bătaie de cap“, menționează bărbatul.

Peste 110.000 euro, împrumutați

După ce s-a aflat în Tomești de suma mare câștigată de Giani, mulți au vrut să devină peste noapte prietenii lui. „Toți au venit la mine să-mi ceară bani. Inventau tot felul de probleme. Am zis că dacă tot nu sunt bani munciți, atunci să ajut și eu pe alții. La mulți le-am dat câte 200, câte 500 de euro. Vă dați seama că n-am mai văzut banii aceia înapoi. Cred că au fost vreo 10.000 euro. Unei verișoare i-am împrumutat 100.000 de euro ca să-și cumpere apartament în Galați. Mi-i dă și ea înapoi cum poate“, explică Giani modul în care s-au terminat ușor-ușor cei 500.000 euro.

Acesta este blocul din Tomești unde a preferat să locuiască Doloi

Trei ani a huzurit

Apropiații lui Giani susțin că după ce acesta s-a întors cu banii din Italia a ținut-o numai în petreceri și asta ar fi cauza pentru care acum nu mai are niciun ban în cont. „Într-adevăr, timp de trei ani nu am lucrat, dar nici vorbă de petreceri încontinuu. E drept că mai mergeam în discoteci, dar nu zi de zi. Mai mergeam în vacanță în Italia, unde lucra mama. Gura lumii e rea și dacă nu le-ai dat și lor ceva, te vorbesc de rău. Pe unii poate chiar i-am ajutat, dar asta e... Au fost care au spus că după ce am câștigat am dat divorț de nevastă-mea și pe urmă m-am recăsătorit. Niște prostii! Eu sunt împreună cu actuala soție (n.r. – Roxana), cu care m-am căsătorit legal în 2015, de mai bine de 15 ani. În 2000, am făcut cununia civilă, dar nu am mai apucat să facem și nunta. Dar e simplu să arunci cu vorbe!“, constată Giani, care spune că, deși câștigă suficient de bine, merge în continuare la serviciu: „Câștig vreo 10.000 de lei lunar. Nu mă pot plânge. Dar vreau să muncesc în continuare. M-aș plictisi dacă aș sta acasă.“

Condamnat cu suspendare

Locuind în Tomești, în tinerețe, Giani a intrat într-un anturaj dubios și a ajuns să fie trimis în judecată și condamnat. „Când eram mai tânăr am ajuns într-un anturaj prost și asta era să mă ducă la pușcărie. Aveam 22 de ani când am fost condamnat la la 6 luni de închisoare cu suspendare. Mi-am pătat cazierul și mi-a fost învățătură de minte. De-atunci am stat departe de probleme și de șmecheri. Atunci, singura mea vină a fost că am știut de faptele comise de niște băieți din Tomești și nu le-am denunțat la poliție“, rememorează Giani. În 2002, în mai puțin de două luni, membrii unei bande formate din șapte persoane din Tomești și Țigănași au tâlhărit un taximetrist și au smuls unor femei lanțurile din aur de la gât.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: