fbpx
 
Klaus Iohannis cere „demiterea imediată” a miniștrilor Teodor Meleșcanu și Carmen Dan

Klaus Iohannis cere „demiterea imediată” a miniștrilor Teodor Meleșcanu și Carmen Dan


Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat, miercuri, demisia imediată a miniştrilor Carmen Dan şi Teodor Meleşcanu și a anunţat înfiinţarea unei comisii mixte la Administraţia prezidenţială pentru rezolvarea problemelor de la vot.

Șeful statului a spus că probleme legate de exercitarea votului în 26 mai s-au înregistrat nu numai la secțiile din străinătate, ci și pe teritoriul României.

„După atâtea probleme este evident că trebuie să existe și urmări politice. Cei care nu au organizat corespunzător sau chiar au organizat intenționat prost aceste alegeri trebuie să plătească cu funcția. Atenție, vorbesc de urmarea politică. Că, ulterior, se găsesc și alte probleme, este o chestiune pe care o vom discuta după ce există prima analiză.

Așadar, fiindcă nu au știut să-și dea demisia de onoare solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a doamnei ministru de Interne. Imediat însemnând imediat!”.

De asemenea, preşedintele a anunţat înfiinţarea unei comisii mixte la Administraţia prezidenţială pentru rezolvarea problemelor de la vot.

„Aceste probleme trebuie rezolvate urgent pentru că vine următorul tur de scrutin, în toamna acestui an vin prezidenţiale, şi, fiindcă nu am încredere în Guvern să găsească soluţii rapide şi corecte, voi înfiinţa la nivelul Administraţiei prezidenţiale o comisie mixtă care va începe să lucreze. Îi voi invita pe toţi cei care au atribuţii în domeniu. Rolul acestei comisii este de a identifica problemele majore, de a identifica soluţii şi de a propune aceste soluţii autorităţilor care pot veni cu reglementări: Parlament, Guvern, AEP, în principal”, a anunţat preşedintele Iohannis.

Preşedintele României a mai spus că, la Bruxelles, „foarte mulţi lideri europeni au apreciat foarte, foarte, pozitiv rezultatele referendumului” şi a menţionat că este de multă vreme încoace primul referendum din UE care a reuşit.

„Datorită vouă, dragi români, şi aceste felicitări le-am primit în numele românilor, în adevăratul sens al cuvântului. În Europa, românii contează, România contează şi după rezultatele de la referendum aţi primit felicitări de la cei mai importanţi lideri europeni”, a adăugat preşedintele.

Klaus Iohannis a menţionat că au răspuns „Da” la întrebările de la referendum 6,4 milioane de români. „Este un rezultat extraordinar de bun, care readuce România în normalitatea europeană. E un foarte mare succes, care vi se datorează vouă, dragi români”, a continuat el.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30