fbpx
 
Recursul compensatoriu a fost abrogat în Parlament: legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis

Recursul compensatoriu a fost abrogat în Parlament: legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis


Recursul compensatoriu a fost abrogat. Plenul Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege în acest sens. Au fost 272 de voturi pentru, niciun vot împotrivă. Proiectul a trecut, marţi, de Comisia Juridică tot cu unanimitate de voturi, fiind acceptate amendamente din partea PNL şi USR.

Preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, deputatul PSD Nicusor Halici, a declarat, în plenul şedinţei de miercuri a forului legislativ, că „doar o foarte mică parte", sub 600 dintre recidiviştii care au fost eliberaţi în baza recursului compensatoriu, avea nevoie de această lege.

„Din ăia 20.000 de recidivişti eliberaţi, o mare parte nu aveau nevoie de recursul compensatoriu, ci doar o foarte mică parte, se pare că sub 600. O să vedem şi ce ne spune Ministerul Justiţiei cu privire la beneficiarii recursului compensatoriu care au recidivat. Ce este foarte interesant de văzut este ce o să facă Guvernul, pentru că CEDO ne-a spus veniţi cu soluţii!.

Din partea PSD, va avea susţinerea în condiţii în care aceste soluţii sunt sustenabile şi în avantajul societăţii în ansamblul său", a afirmat Nicusor Halici la dezbaterile de miercuri din Camera Deputaţilor privind abrogarea recursului compensatoriu.

Deputatul PNL Florin Roman a declarat că, dintre cei 22.000 de deţinuţi eliberaţi în baza recursului compensatoriu, 7.000 au fost "criminali, violatori, tâlhari".

„Vorbim astăzi de abrogarea recursului compensatoriu, pentru că PNL a scris un proiect de lege şi l-a depus în luna februarie. În februarie erau eliberaţi în baza recursului compensatoriu 12.000 de deţinuţi. Dacă am fi avut înţelepciunea şi aţi fi ascultat rugămintea Opoziţiei de la acel moment, astăzi 10.000 de deţinuţi nu ar umbla liberi pe străzile României.

Am ajuns la o situaţie înfiorătoare: 22.000 de deţinuţi eliberaţi mai repede, dintre care 7.000 au fost criminali, violatori, tâlhari, deţinuţi care au ajuns în puşcarii pentru că au comis fapte extrem de grave. Dintre ei, 500 au ieşit şi au comis din nou. Alţi 2.000, după ce au fost eliberaţi, s-au întors în penitenciare", a spus Roman, citat de Mediafax.

La rândul său, deputatul USR Stelian Ion a afirmat că este de apreciat că UDMR şi-a recunoscut greşeală în ceea ce priveşte susţinerea legii recursului compensatoriu.

„Unii dintre cei care au susţinut această lege şi au votat-o au recunoscut în mod public greşeală. Cred că este de apreciat cel puţin din partea UDMR că şi-au recunoscut public această greşeală. Cei care au promovat această lege (recursul compensatoriu - n.red.) trebuie să recunoască că a fost o eroare foarte mare", a precizat Stelian Ion.

 

Sursă: ziare.com


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30