fbpx
 

Items filtered by date: Vineri, 13 Octombrie 2017

Cinci ore. Atât au aşteptat cel mai mult la rând pelerinii veniţi să se închine la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi ale Sfintei Muceniţe Tecla.Oamenii spun că timpul a trecut pe nesimţite şi că nu au simţit nicio clipă că răbdarea le-ar fi fost pusă la încercare.După ce s-au închinat, au plecat cu inima uşoară şi cu gândul că vor reveni la Iaşi şi în anii următori.

 


Publicat in Social
Un tânăr din Miroslava a fost înjunghiat chiar de tatăl său. Pe fondul unor neînţelegeri în familie legate de situaţia tânărului, bărbatul în vârstă de 28 de ani a fost agresat cu un cuţit în cursul nopţii de miercuri.

 


Publicat in Social
Trei sferturi din mierea produsă la nivel mondial conţine neonicotinoide, o clasă de pesticide cunoscute pentru rolul lor în declinul albinelor şi pentru daunele cauzate unui număr mare de specii care nu sunt vizate, potrivit unui studiu publicat recent în revista Science de o echipă de la Universitatea din Neuchâtel şi Grădina Botanică din Neuchâtel, Elveţia.

 

Totuşi, concentraţiile măsurate de neonicotinoide sunt sub limitele maxime autorizate pentru consumul uman. „Pe baza acestor date, majoritatea eşantioanelor studiate nu prezintă niciun risc pentru sănătatea consumatorilor“, spune autorul principal al studiului, Edward Mitchell, profesor şi şef al laboratorului de biodiversitate a solului de la Universitatea din Neuchâtel, în prezent la Landcare Research din Lincoln, Noua Zeelandă.

 


Publicat in Naturism
Mai mulți cetățeni italieni au fost prinși pe Aeroportul din Bergamo cu bagajele pline de păsări braconate. Cele peste 1.000 de ciocârlii vânate de italieni erau băgate în pungi sigilate, în bagajul de cală, cu elemenți de ladă frigorifică printre pungi. Potrivit unui comunicat remis de Societatea Ornitologică Română (SOR) totul se desfășura sub acoperirea unui act care indica doar că păsările sunt ciocârlii de câmp și că au fost vânate (a se citi – braconate) la Săbăoani, sub oblăduirea Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AVPS) Roman.

 

Știrea că peste 1.000 de ciocârlii au fost vânate de italieni a apărut deja în presa de la ei și atestă faptul că România este un rai al braconierilor. În Italia, braconierii sunt anchetați de autoritățile din Bergamo, iar în România, Societatea Ornitologică Română a sesizat Garda Națională de Mediu și a cerut anchetarea celor care au supervizat partida de vânătoare.

 


Publicat in Justitie
Preţurile la pompă au urcat din nou, ajungând vineri la 5,2 lei/litru pentru motorină şi benzină (faţă de 5,05 lei/litru în zilele anterioare) şi la 2,4 lei/litru pentru gazul petrolier lichefiat (GPL), faţă de 2,2 lei/litru. Şoferii cred că aceste scumpiri sunt „gaz pe focul tensiunilor politice”.

 

„De data asta, nu mai au niciun motiv să scumpească, a trecut şi efectul accizelor, iar petrolul n-am auzit să crească prea mult. Cred că ori au văzut că rezistăm la două şocuri şi au zis că mai ducem unul, ori au vrut să pună gaz pe foc în zilele astea cu lupte politice", a afirmat un şofer pe TIR din Bucureşti.

 


Publicat in Fiscalitate
29 de suspecţi au fost audiaţi la DIICOT, în dosarul de cămătărie de lux în care membrii grupării operau după metodă botezată chiar de ei „Dama cu camelii”. Printre cei reţinuţi se numără şi un cunoscut muzician.

 


Publicat in Justitie
Concertul organizat duminică, 15 octombrie, în cadrul Sărbătorilor Iașului și pregătirea acestuia impun mai multe restricții de circulație.

 


Publicat in Administratie Locala
Duminică, 15 octombrie, între orele 16.00 și 20.00, ieșenii și turiștii interesaţi vor avea posibilitatea să viziteze, gratuit, mai multe clădiri-simbol din municipiul Iași. În cadrul evenimentului intitulat „Traseul Memoriei” și inclus în programul Sărbătorilor Iașului, mai multe muzee și instituții din Iași îşi vor deschide porţile pentru cei care doresc să afle mai multe despre perioada Primului Război Mondial, când Iaşul a fost capitala României. Pot fi vizitate astfel clădiri care acum 100 de ani găzduiau instituţii esenţiale ale Statului Român, dar şi clădiri care au acum deschise expoziţii dedicate Marelui Război:

 


Publicat in Turism
Trei persoane, între care un cetăţean german, au fost reţinute, după ce au fost prinse cultivând cannabis, în judeţul Timiş, într-o zonă cu vegetaţie deasă unde au amenajat inclusiv canale de irigaţii.

 

Poliţiştii au depistat mai multe culturi, cu aproximativ 2,5 tone de cannabis, valoarea de piaţă a plantelor ridicându-se la aproximativ patru milioane de euro.

 


Publicat in Justitie
Cel puţin 15 persoane s-au intoxicat vineri cu emanaţii de produse chimice, într-o clădire a Uniunii Europene (UE), la Bruxelles, care găzduieşte reuniuni oficiale, potrivit pompierilor capitalei belgiene, relatează News.ro.

 

Cinci dintre ele au fost transportate la spital, a precizat Pierre Meys, un purtător de cuvânt al pompierilor. Clădirea „Europa”, care găzduieşte de obicei reunini ministeriale şi ale liderilor celor 28 de state membre, a fost evacuată temporar. Ca măsură de precauţie, toate persoane dinăuntru au fost invitate să treacă într-o clădire vecină aparţinând UE.

 


Publicat in Panorama
Pagina 1 din 4