fbpx
 

Items filtered by date: Miercuri, 22 Martie 2017

Un copil de 10 ani din Vaslui a fost adus în stare gravă cu elicopterul SMURD la spital în Iaşi, după ce a fost zdrobit de o dubiţă care a ieşit de pe şosea în timpul unei depăşiri hazardate. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată cum minorul traversează o trecere de pietoni însă, după doar câteva secunde, este spulberat pe trotuar.

 


Publicat in Moldova
Procurorii DIICOT Iași care au investigat reţeaua de traficanți de droguri din Iași, compusă preponderent de persoane de etnie romă, au oferit detalii incredibile despre modul în care aceștia preparau stupefiantele: se foloseau de otravă pentru şobolani, spray pentru insecte, acetonă sau îngrăşăminte vegetale pentru a fi siguri că „marfa” va crea dependenţă consumatorilor.

 


Publicat in Justitie
Doi români au fost răniți în incidentele care au avut loc miercuri după-amiază în capitala Marii Britanii. Două persoane au fost împușcate, iar mai multe au fost rănite de o mașină pe podul Westminster din apropiere. Poliția britanică tratează evenimentul drept un incident terorist, până la descoperirea altor probe. Autoritățile engleze au anunțat că patru persoane au murit.

 


Publicat in Eveniment
Serviciul de Securitate al Ucrainei, ţară care va găzdui Eurovision Song Contest 2017, i-a interzis reprezentantei Rusiei accesul la competiţia muzicală, după ce artista a cântat în Peninsula Crimeea, anexată de Moscova în anul 2014.

 

Interpretei Julia Samoilova, reprezentanta Rusiei la Eurovision 2017, i-a fost interzis să participe la eveniment din cauza vizitei sale „ilegale”, a anunţat Serviciul de Securitate al Ucrainei, care a înscris pe o „listă neagră” alţi peste 140 de artişti ruşi, informează bbc.com, citat de News.ro.


Publicat in Vedete
Un caz șocant s-a petrecut în Anglia. Un bărbat în vârstă de 31 de ani, originar din localitatea Dumbrăvița a suferit arsuri grave pe o treime din suprafața corpului, iar în urma incidentului Daniel Rotariu și-a pierdut vederea după ce a fost atacat cu acid chiar de către iubita sa de origine britanică. Nefericitul incident a avut loc în locuința lor din Turner Road, Leicester în luna iulie a anului trecut, însă cazul a fost făcut public abia acum, potrivit leicestermercury.co.uk.

 


Publicat in Panorama
România va dona Republicii Moldova 96 de microbuze destinate transportului elevilor, donația urmând să fie concretizată în cadrul ședinței în format restrâns a guvernelor celor două țări, care se va desfășura joi, la Piatra Neamț, a anunțat premierul Sorin Grindeanu.

 

„Sunt lucruri concrete pe care le vom decide în ședința noastră comună de mâine, de la Piatra Neamț. Unul dintre ele este cel legat de donația pe care România o face către Republica Moldova — cele 96 de microbuze destinate transportului elevilor”, a declarat Grindeanu, miercuri, la începutul ședinței de Guvern.

 


Publicat in Guvern
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, la Bruxelles, că OUG 13 nu a fost o problemă în sine, societatea reacționând la faptul că actul normativ a fost adoptat seara, ceea ce e „foarte nefiresc”.

 

„Ordonanța în sine nu a fost o problemă, problema a fost poate de procedură, cum și când a fost adoptată. Societatea a reacționat la faptul că ordonanța a fost adoptată a 10 — 11 seara, ceea ce e foarte adevărat și foarte nefiresc. Numai că Guvernul putea să lase ordonanța să intre în vigoare în ziua în care a publicat-o în Monitorul Oficial. Guvernul a dat un termen de 10 zile ca ordonanța să intre în vigoare, de unde, personal, am bănuit mai degrabă o lipsă de abilitate în tehnica legislativă decât un gând de a legifera în fapt de seară”, a spus ministrul.

 


Publicat in Guvern
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat o femeie, cetățean român, care a încercat să iasă din României împreună cu copilul său minor, în vârstă de numai 15 luni, pentru care a prezentat la controlul de frontieră un titlu de călătorie falsificat.

 


Publicat in Moldova
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat, pe timpul desfăşurării unei acţiuni speciafice în zona de competenţă, doi bărbaţi care intenţionau să desfăşoare activităţi de pescuit comercial fără autorizaţie şi folosind unelte interzise de lege.

 


Publicat in Justitie
Primăria va organiza noi licitaţii privind închirierea de locuri de parcare în cartiere.

 

Următoarea licitaţie de acest gen va avea loc pe 27 martie, ora 14:00, şi va viza închirierea a șase locuri de parcare, cu nr. 28, 41, 43, 46, 47 și 48, situate în parcarea de reședință din strada Roman Vodă, nr. 9. Imobilele cu drept de participare la licitaţie sunt blocurile A6, A8, B1, B2, B3, H4, H5, H6, J2, N1, N2, N3 și S1. Data limită de depunere a dosarelor este 24 martie, ora 13:00.

 


Publicat in Administratie Locala
Pagina 1 din 4