fbpx
 

Items filtered by date: Luni, 21 Ianuarie 2019

Cei trei bărbați acuzaţi că au ucis un tânăr de 25 de ani din Mediaș, pe care l-au înjunghiat de 11 ori cu un cuțit și l-au lovit cu pumnii și picioarele, vor rămâne în închisoare. Cei trei, toți recidiviști, unul eliberat în baza Legii privind recursul compensatoriu, contestaseră măsura arestării. Cei trei agresori - Marius Rusu, Ovidiu Ioan Otvos şi Paul Anghel - au contestat măsura arestării, însă magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia le-au respins, luni, contestația.Decizia instanței este definitivă.

Publicat in Justitie
Actriţa de origine română Maria Victoria Drăguş, care a jucat în filmul nominalizat la Oscar "Panglica albă", de Michael Haneke, a fost inclusă pe lista celor 10 artişti europeni de urmărit în 2019 a prestigioasei publicaţii Variety. Variety a făcut, luni, publică cea de-a cincea ediţie a listei sale "10 Europeans to Watch", care include talente europene - actori, regizori, directori de imagine - cu potenţial de afirmare anul acesta.

Publicat in Arta
Metropolitan Opera din New York a anunţat că oferă angajaţilor federali, pe perioada blocajului guvernului american, bilete gratuite la 12 reprezentaţii.

Publicat in Arta
Plimbările prin oraşele vizitate sunt atracţii în sine pentru cei mai mulţi turişti, iar unele metropole au ajuns deja celebre pentru oferta destinată turiştilor ce preferă traseele pietonale. Oraşul Voncouver din Canada este plin de hărţi instalate pe marginea trotuarelor pentru a oferi detalii turiştilor dornici de plimbare. De la False Creek, până la piaţa de produse proaspete, până la parcul Lost Lagoon, zonă o urbană amenajată special pentru cei care vor să se plimbe. Mai mult, cei dornici să intre în detalii pot să aleagă tururi ghidate cum este cel dedicat istoriei lumii interlope din oraş, potrivit unui top făcut de cei de la platforma online Ecophile.

Publicat in Turism
Regina Elizabeth a II-a a fost surprinsă la volanul unei maşini, fără centura de siguranţă, la o zi după ce prinţul consort Philip a fost implicat într-un accident rutier, potrivit voici.fr. În fotografiile realizate pe 18 ianuarie şi publicate de cotidianul britanic Daily Mail, regina, în vârstă de 92 de ani, apare conducând un automobil Range Rover fără să poarte centura de siguranţă.

Publicat in Eveniment
Cursurile au fost suspendate, luni, pentru trei zile, la o şcoală din Suceava, după ce un copil de 9 ani a fost diagnosticat cu meningită. Decizia a fost luată de consiliul de administraţie al şcolii, pentru dezinfectarea sălii de clasă unde învaţă elevul, transmite corespondentul MEDIAFAX. Directorul DSP Suceava, Liliana Grădinariu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că băieţelul, în vârstă de 9 ani, a fost diagnosticat cu o formă uşoară de meningită, în contextul virozelor care au luat amploare în ultima perioadă.

Publicat in Moldova

Laura Codruța Kovesi și-a depus candidatura pentru postul de șef al Parchetului European, procedura de selecție fiind în plină desfășurare la nivelul Comisiei Europene, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Comisiei Europene. Înființat în 2017, Parchetul European va investiga infracțiunile care aduc prejudicii bugetului UE, cum ar fi actele de fraudă sau de corupție ori cazurile transfrontaliere de fraudă în materie de TVA de peste 10 milioane de euro. Kovesi n-a putut fi contactată până la momentul publicării acestui articol.


Publicat in Justitie
Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit la controlul de frontieră şi reţinut, pentru continuarea cercetărilor, un autoturism marca Mazda 6, căutat de autoritățile daneze.

Publicat in Social
570 apartamente au fost contorizare pe orizontală la Iași în 2018.

Publicat in Administratie Locala
Acuzațiile planează asupra companiei locale de ani de zile. Acum, există o sentință judecătorească pe baza unei expertize: Salubris încarcă facturile. Multe comune din zona metropolitană au contestat tarifele Salubris și au reclamat că sunt furate la cantități.

În luna decembrie 2018, Tribunalul Iași a stabilit că operatorul de salubritate din municipiul Iași trebuie să restituie Primăriei din Podu Iloaiei 715.000 de lei, plus o dobândă de 45.000 de lei la această sumă. Banii sunt din facturi pentru colectarea gunoiului încărcate de Salubris, fără temei, între 2014 și 2017. Cei 715.000 de lei reprezintă 5% din profitul net înregistrat de Salubris în perioada respectivă. La începutul procesului, Primăria ceruse să i se restituie doar 500.000 de lei cu tot cu TVA, dar o expertiză din timpul judecății a arătat că furtul fusese mai mare. În trecut, și primarii din mai multe comune din județ s-au plâns că plătesc bani degeaba operatorului ieșean și au făcut scandal.


Publicat in Slideshow HOMEPAGE
Pagina 1 din 4