Miercuri, 20 06 2018
Victor Ciorbea despre cei care-i cer demisia: „Bieți oameni, care nu știu despre ce e vorba!”

Victor Ciorbea despre cei care-i cer demisia: „Bieți oameni, care nu știu despre ce e vorba!”

Victor Ciorbea i-a luat peste picior pe cei care îi der demisia din funcția de Avocat al Poporului.

 

Ciorbea a devenit ținta criticilor după ce a atacat la Curtea Constituțională Legea 90/2001, care interzice condamnaților penali să ocupe funcții în Guvern. Criticii susțin că acest demers, inițiat la 16 ani de la intrarea în vigoare a legii, a fost făcut de Ciorbea numai pentru a-l favoriza pe Liviu Dragnea. Liderul PSD și-a dori să fie prim-ministru, dar această lege l-a împiedicat, pentru că are o condamnare cu suspendare pentru fraudă electorală.

 

Ciorbea a declarat că i se cere demisia pentu că deranjează prin petițiile și rapoartele pe care le face. Totodată, el i-a mai acuzat pe cei care îl vor plecat din funcție că nici măcar nu s-au obosit să citească cererea pe care el a înaintat-o la CCR.

 

„Am convingerea că nicio persoană de bună-credință, responsabilă nu poate fi deranjată de faptul că toți cei care fac parte din conducerea celor trei puteri ale statului ar trebui să aibă aceleași condiții extrem de înalte de moralitate, cinste corectitudine pentru a le îndeplini. Am convingerea că nici nu au răsfoit acea excepție. Să o citească înainte! Știu că sunt deranjați pentru că a crescut numărul de petiții, de rapoarte speciale de când sunt eu în funcție, pentru că mă ocup și de cei din temnițe, că toți au anumite drepturi și trebuie respectate. Am făcut multe sesizări și anchete care deranjează. Măcar să spună deschis de ce îi deranjează!”, a declarat Victor Ciorbea.

 

Avocatul Poporul a explicat și ce se va întâmpla dacă magistrații de la CCR îi vor da dreptate: „Am solicitat același tratament juridic pentru cei care sunt în conducerea celor trei puteri. Dacă principiul va fi îmbrățișat, Parlamentul ar urma să elaboreze toată legislația în materie, să o armonizeze. Nu e admisibil ca într-o lege să fie anumite condiții pentru anumite puteri, iar în alta să se prevadă alte condiții, să se folosească diverse denumiri, terminologii și formule juridice de nimeni nu mai înțelege nimic”.

 

Întrebat ce crede despre cei care îi cer demisia, Victor Ciorbea a răspuns: „Bieți oameni, care nu știu despre ce e vorba, care nu au avut răbdarea și interesul să citească cererea pe care am formulat-o.”

 

(Sursa: b1.ro)

Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Logheaza-te pentru a adauga un comentariu

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top