Miercuri, 19 12 2018
„Moașa” lui Judecător – fiul lui Bercea Mondial, promovată secretar de stat la Ministerul Justiției Foto: olt-alert.ro

„Moașa” lui Judecător – fiul lui Bercea Mondial, promovată secretar de stat la Ministerul Justiției

Ministerul Justiţiei solicită detaşarea judecătoarei Mariana Moț în cadrul instituţiei, iar surse din minister susţin că aceasta urmează să fie secretar de stat. În prezent judecător la Curtea de Apel Craiova, Mariana Moț este cunoscută drept o apropiată a baronului de Olt, Paul Stănescu, iar presa a scris despre ea că a fost „moaşa" (adică naşă până la botez) lui Judecător, unul dintre cei opt copii ai interlopului Bercea Mondial. Fiul judecătoarei Marian Moț este fostul deputat PSD Emil Moț, între timp ales primar de Slatina.

 

Potrivit surselor HotNews.ro, secţia de judecători a CSM i-a aprobat detaşarea Marianei Moţ.

 

Bercea Mondial s-a lăudat mereu cu rudele sale din justiţie, invocând şi numele Marianei Moţ. Pe data de 4 iunie 2014, site-ul magistrati.ro menţiona numele Marianei Moț pe lunga listă a celor care i-au  năşit copiii interlopului: „Bercea Mondialu' deţine o adevărată „colecţie" de naşi celebri. Lista a fost deschisă de Maria Huza, fost preşedinte al Tribunalului Bucureşti, care l-a botezat, în anul 2005, pe Judecător, unul dintre fiii lui Bercea. Moaşa micuţului Judecător a fost Mariana Sofia Moț, magistrat la Tribunalul Olt. Lista naşilor îi mai conţine pe Gheorghe Brenciu (fost procuror şef), care l-a botezat pe Televizor, Gabriel Diaconu (fost viceprimar al Slatinei) şi Marian Chitea (director Hidroserv Slatina), care l-a botezat pe unul dintre nepoţii lui Bercea. Pe listă se află şi Theodor Stolojan, cel care l-a botezat, în anul 2004, pe Prinţişor, alt fiu al interlopului."

 

Bercea Mondial a devenit cunoscut la nivel naţional după scandalul cu Mircea Băsescu. Fratele fostului preşedinte Traian Băsescu a fost condamnat în iunie 2016 la patru ani cu executare de Curtea de Apel Constanța,  în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel (Bercea Mondial).

 

Fiul Marianei Moț este Emil Mot, fost deputat PSD, în prezent primar la Slatina. Emil Moț ajuns deputat PSD în 2012 graţie baronului PSD Olt, Paul Stănescu. Acesta l-a promovat candidat în 2012 la colegul 1 pe fiul judecătoarei Mariana Moț, în timp ce Florin Iordache, actualul ministru al justiţiei, a candidat în urmă cu patru ani tot în Olt la colegiul 4, mai scrie HotNews.ro.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top