fbpx
 
ANI îl verifică pe Romeo Olteanu după o anchetă REPORTER DE IAȘI

ANI îl verifică pe Romeo Olteanu după o anchetă REPORTER DE IAȘI


Romeo Olteanu, fost prefect de Iași și candidatul PSD pentru postul de vicepreședinte al Consiliului Județean, este cercetat de Agenţia Națională de Integritate (ANI) pentru un conflict de interese de pe vremea când conducea SC Fotbal SA.

 

Fostul prefect Romeo Olteanu, în prezent consilier judeţean PSD, a făcut sute de mii de lei din două afaceri „centrate” de bugetul şi averea publică. Informaţiile prezentate încă de anul trecut de echipa REPORTER DE IAȘI demonstrau că pentru fostul director de la Fotbal SA principiul de derulare afacerilor era „bani puţini plătiţi de Olteanu la Primărie, bani mulţi încasaţi de Olteanu de la ieşeni”. Un caz clasic de spoliere, ascuns în pânza infectă de păianjen a politicii ieşene.

 

Cu doar o zi înaintea şedinţei CJ Iași, în care urma să fie votată candidatura lui Olteanu pentru funcția de vicepreședinte, la Primărie a ajuns o adresă prin care ANI solicită detalii cu privire la activitatea lui Romeo Olteanu din perioada 2013-2016, când acesta a ocupat funcţia de director al SC Fotbal SA.

 

„În vederea soluţionării lucrării nr. 29586/2016 având ca obiect evaluarea respectării regimului juridic al incompatibilităţilor şi conflictelor de interese, vă solicităm să ne transmiteţi pentru Olteanu Romeo, în copie conformă cu originalul, fişele de post aferente perioadei 2013-2016“, se menţionează în adresa ANI. Oficiali ai municipalităţii au precizat că investigaţia ANI ar viza spaţii comerciale şi terenuri aflate în administrarea SC Fotbal SA şi care au fost închiriate chiar fiului lui Olteanu, Călin.

 

Echipa REPORTER DE IAȘI arăta anul trecut că Olteanu a parazitat SC Fotbal SA, încasând lunar mii de lei fără să facă nimic. A dat însă cu dărnicie spații către fiul său, prin Tennis Perju SRL, care a luat spații de la societatea subordonată primăriei. Cu alte cuvinte, prin intermediul firmei Tennis Perju SRL, fiul lui Olteanu avea închiriate de mai mulți ani cunoscutele terenuri de tenis situate pe strada Păcurari. Pentru terenurile de tenis, firma lui Călin Olteanu plătea, la un moment dat, o chirie foarte mică, de aproximativ 600 lei, bani pe care îi poate face şi-ntr-o singură zi. Firma controlată de Olteanu obţine extrem de uşor aceşti bani. Astfel, preţul de închiriere a unui teren costă 20 de lei pe oră, în timpul săptămânii, în intervalul orar 8.00-16.00. Între 16.00 şi 20.00, preţul e de 25 de lei, între 20.00 şi 24.00 e 30 de lei, iar în week-end preţul e de 25 de lei. Închirierea rachetelor şi a mingilor e 5 lei fiecare, iar ruperea unui racord te costă alţi 40 de lei.

 

În ceea ce priveşte parcul de joacă, preţurile lasă repede buzunarele goale: karting: 10 lei – 15 minute, 20 lei – 30 de minute. La tiroliană şi trambulină preţurile sunt de 5 lei pentru 15 minute.

 

„Deocamdată este vorba de o investigaţie a ANI, plecată probabil de la o reclamaţie. Oricine poate reclama pe oricine cu privire la orice, iar instituţiile statului sunt datoare să verifice informaţia. Când va exista o concluzie a ANI, situaţia va fi reanalizată. Deocamdată, nu este cazul“, au precizat oficiali ai PSD pentru presa locală.

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: