fbpx
 
Război sângeros în comunitatea de romi din Podu Iloaiei: un mort și patru răniți Foto: Ziarul de Iași

Război sângeros în comunitatea de romi din Podu Iloaiei: un mort și patru răniți


Comunitatea de romi din Podu Iloaiei a fost duminică seara, zguduită de un conflict sângeros în urma căruia o persoană și-a pierdut viața în chinuri cumplite. Zece persoane înarmate cu bâte, furci, topoare şi cuţite s-au luat la bătaie. Doi recidivişti supăraţi pe alţi concetăţeni care i-au denunţat în urmă cu mai mulţi ani că au omorât un om au mers să se răzbune. Două persoane au fost călcate intenţionat cu maşina, una dintre ele şi-a pierdut viaţa, iar alte patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

 

Un bărbat din oraşul Podu Iloaiei a sfârşit călcat de o maşină şi înjunghiat de nişte cunoscuţi. Bărbatul a fost victima unor indivizi pe care în urmă cu mai mulţi ani familia lui îi denunţase la Poliţie pentru crimă. Cei doi agresori au ispăşit în Penitenciarul Iaşi o pedeapsă de zece ani pentru omor. Recent, bărbaţii au fost eliberaţi. În câteva zile de la eliberare, bărbaţii le-au pus gând rău membrilor familiei denunţătoare, iar duminică seara s-au luat la bătaie cu ei.

 

În mijlocul conflictului sângeros a nimerit şi un echipaj de prim ajutor al SMURD Iaşi. Echipajul se deplasa către un alt caz medical din zonă, însă romii agresori au crezut că paramedicii vor să le acorde ajutor celor doi bărbaţi accidentaţi. Atunci au năvălit cu furcile şi toporele în faţa echipajului şi nu l-au mai lăsat să treacă.

 

La locul solicitării s-a deplasat şi un al doilea echipaj SMURD, unul de terapie intensivă, care a încercat să-i salveze pe cei doi bărbaţi accidentaţi. Unul dintre ei, în vârstă de 30 de ani, era rănit grav şi nu a mai putut fi salvat. Victima era înjunghiată şi policontuzionată după ce a fost lovită cu maşina, se afla în şoc hemoragic şi prezenta un pneumotorax, coastele rupte în urma traumei perforându-i plămânul. Bărbatul a fost resuscitat de echipajul SMURD, dar nu a răspuns manevrelor medicale. Cealaltă victimă accidentată era policontuzionată, dar stabilă. Bărbatul a fost transportat în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ pentru investigaţii, de acolo fiind dirijat către Spitalul de Neurochirurgie. Un alt bărbat implicat în conflict a primit primul ajutor în UPU şi apoi a fost transferat către acelaşi spital. Şoferul care a dat cu maşina peste cei doi, un bărbat de 50 de ani diagnosticat cu boala Par­kinson, a fost adus de Poliţie în UPU pentru a i se recolta probe biologice, arată „Ziarul de Iași”.

 

Bărbaţii implicaţi în conflict erau audiaţi, azi noapte, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30