fbpx
 
Scandal la Poli: Prunea și Chirica, doi oameni care se urăsc

Scandal la Poli: Prunea și Chirica, doi oameni care se urăsc


Scandalul iscat în ultimele zile de problemele financiare despre care a vorbit președintele executiv al CSM Poli Iași, Florin Prunea, i-a determinat pe membrii Fundației Sportului Ieșean (FSI) să se întrunească într-o ședință de urgență luni. În urma acestei întâlniri, s-a decis ca Fundația să aloce suma de 1,5 milioane de lei.

 

„La ședință a participat și domnul viceprimar Gabriel Harabagiu, iar acesta ne-a spus că a fost mandat de primar să aloce suma de 1,5 milioane de lei pentru a se rezolva problemele financiare de echipa de fotbal. Primăria este ordonatorul de credite și e normal ca deciziile să fie luate de către cel care dă cei mai mulți bani la FSI. Marți vor fi semnate hârtiile, iar miercuri sau joi, cel târziu, acei bani vor intra în conturile echipei de fotbal“, spune Lucian Popescu, președintele Fundației Sportului Ieșean.

 

Din banii de la Fundație, cu 800.000 de lei vor fi achitate datorii ale clubului, iar restul vor fi folosițI pentru plata salariilor.

 

Multe zvonuri false alimentate de președintele executiv

Șeful Fundației susține că situația legată de finanțarea formației ieșene s-a inflamat din cauza informațiilor false date de anumite persoane.

„Cei de la club au solicitat 800.000 de lei încă din luna februarie. Acei bani au existat la Fundație, dar nu au fost dați echipei de fotbal deoarece nu am primit semnătura finală de la Primărie. Președintele executiv al echipei de fotbal, căruia nu vreau să-i pronunț numele, a dezinformat spunând că Fundația nu vrea să dea banii. S-a mai spus că un director de la Fundație s-a speriat de DNA și nu a mai semnat. Și această informație este falsă“, adaugă Lucian Popescu.

 

Un management deficitar

Situația financiară proastă a grupării din dealul Copoului este pusă de Lucian Popescu pe managementul deficitar al președintelui Florin Prunea.

„Președintele executiv a avut un management falimentar! A vehiculat sume pentru care fie nu avea buget, fie nu erau sustenabile. A fixat niște ținte financiare care nu erau reale. A pus prime de instalare, mărire de salarii, fără să aibă vreun temei financiar. Cei de la club vin tot timpul cu datorii și cheltuieli, dar niciodată cu ce alte venituri au. Nu se poate ca având un buget total de 12 milioane de lei să acumulezi datorii de 3,5 milioane de lei. Mi se pare a fi ceva putred acolo!“, acuză Lucian Popescu. Acesta adaugă că va propune ca banii de la FSI să fie acordați doar pe baza unor criterii de performanță, iar modul de cheltuire a banilor să fie monitorizat din acest an.

 

Bani pentru celelalte sporturi

Președintele FSI susține că celelealte sporturi au primit bani anul acesta.

„Din ce am înțeles, bugetul nostru va fi la fel ca anul trecut. Primăria va da 7,5 milioane de lei pentru sport, iar Consiliul Județean 1 milion de lei. Din această sumă, 5,5 milioane de lei vor merge către echipa de fotbal. Chiar și în aceste condiții, în baza ajustărilor legale, am decis să avem un suport financiar până la stabilirea bugetului. Pentru baschet masculin s-a acordat suma de 200.000 de lei, la baschet feminin – 100.000 de lei, la handbal – 200.000 de lei și la rugby – 300.000 de lei“, precizează Popescu.

 

Jucătorii lui Poli au reușit două victorii în ultimele etape din play-out, deși sunt neplătiți de trei luni

 

Informații, nu urmărire penală

Referitor la așa-zisa cercetare penală de către DNA, Popescu precizează că a fost vorba doar de o solicitare de acte, nu așa cum a spus președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

„Noi am primit pe 20 martie o hârtie de la DNA, prin care ni se solicita o informație privind finanțarea echipei de fotbal în perioada 2006-2016 și statutul Fundației. Cei de la DNA au primit un raport de la Curtea de Conturi și, probabil, li s-a părut că anumite cheltuieli nu au fost eligibile. Nu s-a pus problema de începere a unei cercetări penale“, zice Popescu.

Primarul Mihai Chirica a declarat că nu ştie să existe nereguli la FSI.

„În ultimii ani, s-au făcut mai multe verificări la Fundația Sportului Ieșean, inclusiv din partea Curţii de Conturi. Din câte știu eu, nu au fost descoperite vreodată nereguli“, a menționat Chirica.

 

Salarii restante și datorii

După ce în luna martie anunța că nu mai sunt datorii aferente anului 2016 și că echipa va primi licența pentru noul sezon, Florin Prunea l-a atacat în mod virulent pe primarul Mihai Chriica și FSI, acuzâd că se dorește desființarea grupării din Copou.

„Nu știu dacă nu se dorește desființarea acestei echipe. Anul acesta nu am primit niciun ban de la Fundație, deși au fost mai multe promisiuni din partea domnului primar. Am tot așteptat deblocarea banilor de la Fundație, dar cei de acolo nu au făcut nimic. Pe 15 aprilie ajungem la trei salarii restante şi jucătorii pot să-şi depună memorii pentru a deveni liberi de contract. În plus, sunt jucători care riscă să fie dați afară pentru că de mai multe luni nu au fost plătite chiriile“, a acuzat Prunea.

 

Cine ia deciziile la FSI

În Consiliul Director al Fundației Sportului Ieșean sunt reprezentate fiecare dintre cele cinci entitățI fondatorare. Astfel, municipalitatea este reprezentată de președintele Lucian Popescu. Din partea Consiliului Județean în FSI este Vasile Cîtea, chiar dacă acesta este acum parlamentar, de la SC Fotbal SA reprezentant este Romeo Olteanu, chiar dacă acesta este acum vicepreședinte la CJ. Partidele politice îi au ca reprezentanți în FSI pe Mihai Popescu (PSD) și Adrian Căliman (PNL). Din partea Universității Tehnice este Sorin Iacoban, iar de la USAMV, prorectorul Teodor Robu. Director executiv al FSI este Cosmin Coman.


Citeste si...
Nota
(3 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30