fbpx
 
Unic: două surori și o verișoară s-au măritat în aceeaşi zi!

Unic: două surori și o verișoară s-au măritat în aceeaşi zi!


Evenimentfără precedent într-o zi de iarnă cum n-a mai fost de multă vreme la Iași. Trei fete din familia Hotin au decis să se căsătorească vineri, 21 aprilie. Rebeca, Sabina și Roberta au devenit soții în același timp, stabilind un record la Oficiul Stării Civile.

 

Au crescut împreună, au fost la şcoală împreună, iar acum s-au căsătorit toate trei în aceeaşi zi. Este povestea surorilor Sabina şi Roberta, precum și a verișoarei lor, Rebeca Hotin care, de Paște, s-au întors din Italia pentru a-şi face nunţile la Iaşi.

Locuiesc în Italia

La jumătatea lunii aprilie, Oficiul Stării Civile din Iaşi a înregistrat o situaţie inedită. De abia trecute de adolescenţă, trei fete cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani au hotărât să-şi pună pirostriile în aceeaşi zi. Aşa se face că în acest week-end, Rebeca Hotin (23 de ani), Sabina Isabela Hotin (21 de ani) şi Roberta Alexandra Hotin (18 ani) au spus „Da” în faţa ofiţerului de stare civilă şi a viitorilor aleşi. Pitoresc este că Sabina și Roberta sunt surori, iar Rebeca le este verișoară.

Fetele s-au măritat cu trei români alături de care locuiesc în Italia, acolo unde sunt stabilite. Aşa se face că Rebeca s-a căsătorit cu Bogdan Sofrone, un luptător de K1 în vârstă de 30 de ani, Sabina cu Lucian Iosupescu, un DJ de 26 de ani, iar Roberta cu Marius Ionuţ Alexandru de 20 de ani.

 

Cele trei familii: Lucian și Sabina, Bogdan și Rebeca, Marius Ionuț și Roberta

 

Trei mulțimi

La orele amiezii de vineri, 21 aprilie, trei grupuri distincte de nuntaşi şi-au ocupat locurile la start în faţa uşii Stării Civile. Erau grupuri mici care se distingeau de celelalte alaiuri venite să fie părtaşe la fericirea altor cupluri, prin faptul că bărbaţii erau îmbrăcaţi doar în cămăşi albe, cu freze de tip coif, iar femeile în rochii decoltate, care lăsau să se vadă colierele şi celelalte bijuterii, deşi afară iarna pusese stăpânire peste oraş. Ritualul părea unul extrem de ciudat, ca şi ninsoarea de aprilie, acest lucru fiind sesizat până şi de poliţistul local care asigura coerenţa fluxurilor de aspiranţi la titlul de soţi. În timp ce prima fată din familia Hotin ajungea în faţa ofiţerului de stare civilă, în spatele acesteia apăreau şi celelalte două mirese, cu viitorii lor soţi şi invitaţi. Imediat ce oficierea s-a sfârşit, după poza de grup aferentă, celelalte două cupluri s-au strecurat din nou în sala de la intrare, cu invitaţii aferenţi. Toate aceste mişcări s-au petrecut într-o zi de vineri în care antecamera sălii de căsătorii era arhiplină, atât din cauza vremii de afară, cât şi a numărului mare de cupluri programate .

 

Una dintre cele trei perechi care a făcut pasul cel mare: Lucian Iosupescu și Sabina Hotin

 

Economii multiple

Potrivit membrilor din neamul Hotin, fetele au ales să se mărite acum pentru că au venit acasă de Paşte şi au găsit de cuviinţă că, dacă fac toate nunta în aceaşi zi, e loc de o mare economie de timp şi bani. „Sunt adulte, pot să facă nunta, mai ales că mezina, Alexandra, a făcut majoratul. Peste asta, şi-au găsit şi jumătăţile, aşa că am zis că-i cel mai bun moment să facem trei nunţi dintr-o lovitură, că după aia fetele se întorc în străinătate şi mai vine şi un copil, acolo, şi poate n-or mai putea să se vadă mirese. Acum s-au adunat toate neamurile, aşa că-i loc de nuntă”, ne-a spus un unchi al surorilor Hotin.

 

„Această cununie civilă este unică şi inedită, în acelaşi timp”, Marius Bodoga, șeful Oficiului Stării Civile Iași

 

Precedent: doi gemeni care s-au însurat cu două gemene

În urmă cu 4-5 ani, Starea Civilă din Iaşi a fost martora unui alt caz inedit. Două surori gemene şi-au oficiat relaţia în faţa ofiţerului de stare civilă cu aleşii inimii lor, nimeni alţii decât…doi gemeni. Nu se ştie dacă bebeluşii rezultaţi din aceste două mariaje sunt tot gemeni, cert este că acele cununii au trecut neobservate la acea vreme. „Această cununie este unică şi inedită, în acelaşi timp. Nu am mai avut astfel de cazuri în istoria Stării Civile din Iaşi, cu excepţia acelor cupluri de gemeni de acum câţiva ani”, a precizat Marius Bodoga, directorul executiv al Direcţiei Locale de Evidenţă a Persoanelor, în subordinea căreia se află Oficiul de Stare Civilă din Iaşi.


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: