fbpx
 
Au cerut ordin de protecție împotriva propriului fiu. Coșmarul unor părinți din Iași

Au cerut ordin de protecție împotriva propriului fiu. Coșmarul unor părinți din Iași


Terorizaţi ani în şir de băiatul lor, doi soţi din Iaşi au cerut un ordin de protecţie în instanţă, ca să scape de scandaluri.

 

Bărbatul de 38 de ani a căzut în patima alcoolului şi cu fiecare pahar, devenea tot mai agresiv, spun îndureraţi părinţii. Acum, dacă se apropie de ei, poate ajunge la puşcărie.

 

Anul trecut, cei doi pensionari au cerut prima dată ajutorul poliţiei, după ce fiul lor a devenit agresiv la băutură. L-au iertat, în speranţa că se va îndrepta. Dar scandalurile nu au încetat, aşa că în urmă cu o lună, părinţii au cerut în instanţă un ordin de protecţie împotriva lui.

 

Tatăl bărbatului: „A început să facă scandal, a dus lucruri din casă şi i-am zis că nu e frumos. Până când s-a ajuns şi la îmbrânceli. Am fost şi am scos un certificat medical şi am fost la judecătorie şi am obţinut ordin de protecţie. Viaţa e mai liniştită acum, sigur."

 

Cu ordinul de protecţie, cei doi au reuşit să obţină şi evacuarea lui din casă, dar şi o garanţie că cel puţin pentru 6 luni, bărbatul nu are voie să se apropie de ei la mai mult de 200 de metri.

 

Mama bărbatului: „Noi am evitat foarte mult primele scandaluri pentru că nu am vrut să se ajungă aici. E singurul copil. Ştiţi cum, îmi era aşa, o lehamite de scandal şi mai plecam de acasă şi rămânea el singur. Alcoolul îl transformă."

 

Cei doi soţi sunt însă un caz fericit, pentru că au avut curajul să ceară în instanţă un astfel de ordin împotriva agresorului. Multe victime ale violenţei fizice sau emoţionale nu ştiu cum să procedeze şi îndură în tăcere scandalurile şi bătăile.

 

Georgiana Păun, avocat: „Când vorbim de ordin de protecţie, vorbim de o consecinţă civilă şi dacă se încalcă acest ordin intrăm în sfera penalului. De cele mai multe ori este vorba de situaţia în care se consumă alcool şi poate să ajungă la o situaţie mult mai gravă."

 

Ca să obţină un ordin de protecţie, victimele violenţei domestice trebuie să completeze o cerere la Judecătorie şi să vină cu martori şi probe. Sunt scutite de orice taxă, pot solicita şi un avocat din oficiu şi primesc hotărârea instanţei în maximum 72 de ore.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: