fbpx
 
Kovesi îi răspunde lui Dragnea: „DNA nu își alege ținte, anchetează doar fapte”

Kovesi îi răspunde lui Dragnea: „DNA nu își alege ținte, anchetează doar fapte”


A mai existat un dosar Tel Drum la DNA, dar a fost clasat în 2010, sub conducerea lui Daniel Morar, a anunţat Laura Codruţa Kovesi. Actualul procuror şef al DNA susţine că instituţia pe care o conduce nu își alege ţinte, ci anchetează doar fapte. Aluzie evidenta la declarațiile recente ale șefului PSD, Liviu Dragnea.

 

„Din 2013, de când sunt procuror șef DNA, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată și condamnat definitiv, mai este un dosar în care a fost trimis în judecată, e pe rolul ICCJ, și avem aceste dosare în lucru. Eu vă pot spune ce s-a întâmplat din 2013 până acum.

 

A existat un dosar Tel Drum închis de DNA în 2010? Da, a existat un dosar Tel Drum soluționat în 2010 cu o soluție de netrimitere în judecată", a dezvăluit Kovesi.

 

Pe 7 iulie, DNA a confirmat că are în lucru un dosar penal, in rem, pentru fapte de coruptie în legătură cu o parte din dezvăluirile RISE Project. Site-ul de investigații a lansat acuzații despre asocierea între compania Teldrum și Liviu Dragnea.

 

Șefa DNA insistă însă că procurorii investighează fapte care sunt date în competența instituției, răspunzând astfel acuzațiilor lui Liviu Dragnea, care s-a plâns zilele trecute că a devenit „o țintă" a șefei DNA.

 

„Nu alegem ținte, nu anchetăm o persoana pentru că are cinci vile, pentru că e prim-ministru sau ministru. Noi investigăm fapte. Când vorbim de averi, să nu uităm că există și alte instituții care trebuie să verifice acest lucru, mă refer la ANI. DNA nu investighează modul în care o persoană dobândește o avere sau cum își gestionează averea.

 

Laura Codruța Kovesi a amintit şi despre metoda acţiunilor la purtător:

 

„Investigații financiare, despre conturi, despre active, despre acțiuni la purtător putem verifica, dar în final discutăm de probe. Putem verifica orice informație legată de bani și circuite financiare. Deci acțiunile la purtător nu sunt o "crima perfecta"? Nu sunt", a mai afirmat șefa DNA.

 

(Sursa: b1.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: