Luni, 18 02 2019
Raket basarabean condamnat pentru tentativa de asasinare a unui interlop ieșean, prins în Franța. A fost adus în țară și încarcerat

Raket basarabean condamnat pentru tentativa de asasinare a unui interlop ieșean, prins în Franța. A fost adus în țară și încarcerat

Un bărbat urmărit internațional de autoritățile române pentru asociere la o grupare de criminalitate organizată, deținere fără drept de muniție destinată armelor militare și instigare neurmată de executare la săvârșirea infracțiunii de omor calificat, a fost preluat din Franța de polițiștii din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și adus în țară, pentru executarea unei pedepse de 14 ani de închisoare. Este vorba de Dumitru Chetreanu, interlop basarabean căutat pentru tentativa de a-l ucide pe cămătarul ieșean Tiberiu Cristodorescu.

 

Chetreanu este acuzat de autoritățile române că a adus muniție de război la Iași pentru a arunca în aer, la comanda lui Vasile Rodideal, mașina lui Cristodorescu.

 

„În cursul zilei de 27 iulie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au preluat sub escortă, din Franța, un bărbat, de 45 de ani, cetățean român urmărit internațional.

 

Față de cel în cauză, Tribunalul București a dispus, în anul 2008, condamnarea la 14 ani de închisoare pentru asociere la o grupare de criminalitate organizată, deținere fără drept de muniție destinată armelor militare și instigare neurmată de executare la săvârșirea infracțiunii de omor calificat, sentință rămasă definitivă în anul 2013.

 

De asemenea, pe numele celui în cauză, autoritățile române au emis, în anul 2011, un mandat european de arestare”, se arată în comunicatul Poliției Române.

 

„În fapt, instanța de judecată a reținut în sarcina acestuia că, în cursul anului 2005, împreună cu un alt complice, a constituit o grupare organizată, ce a avut drept scop comiterea unor infracțiuni de omor calificat, în cadrul grupării fiecare membru având un rol prestabilit.

 

Totodată, cel în cauză ar fi deținut fără drept 48 de cartușe de calibrul 5,45 mm, ar fi căutat și încercat să determine persoane din Republica Moldova și Ucraina să săvârșească acțiuni violente ce ar fi avut drept rezultat uciderea unei alte persoane.

 

În baza cooperării dintre Poliţia Română şi autorităţile din Franța, bărbatul urmărit a fost depistat, reținut și ulterior arestat de către autoritățile franceze, fiind demarate procedurile în vederea predării”, mai spun polițiștii români.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top