fbpx
 
Primă de instalare de 30.000 lei pentru subprefectul de Iaşi

Primă de instalare de 30.000 lei pentru subprefectul de Iaşi


Prima femeie subprefect a Iaşului urmează să primească un beneficiu consistent pentru noua funcție. Valentina Iosub a făcut cerere la Instituţia Prefectului pentru acordarea unei prime de instalare de 30.000 lei şi a unui apartament de serviciu. Până la acordarea acestor beneficii, noul subprefect al Iaşului şi-a luat concediu, după … 3 săptămâni de muncă.

 

Valentina Iosub, prima femeie care ocupă funcţia de subprefect al Iaşului, încearcă să-şi atragă încă din primele săptămâni de la instalare, anumite beneficii. Cunoscătoare a drepturilor pe care le are personalul din administraţia publică, prin prisma celor 24 de ani de îndeplinire neîntreruptă a funcţiei de secretar  al comunei Tătăruşi, noul subprefect al Iaşului a făcut, imediat după depunerea jurământului, cerere pentru acordarea primei de instalare.

 

„Am luat act de cererea doamnei Iosub Valentina şi urmează ca după analiza cererii, care se încadrează în litera legii, să dispunem acordarea acestor drepturi”, a precizat prefectul Marian Şerbescu.

 

Primă de 30.000 de lei

În condiţiile în care subprefectul Valentina Iosub beneficiază de un coeficient de 7,5 X salariul minim pe economie de 1.450 lei, rezultă o sumă brută de 10.875 lei, sumă care se impozitează.

„Deocamdată nu am niciun răspuns, să se fi aprobat vreuna dintre cele două cereri. Cerinţele mele sunt în conformitate cu legea. Vineri, când am plecat eu în concediu, nu era, încă, nimic soluţionat. Eu nu am locuinţă în Iaşi şi, ca să poţi să întreţii o locuinţă în Iaşi nu ar fi numai chiria, ci şi utilităţile şi este nevoie de bani. Dacă voi primi aceşti bani, voi vedea la acel moment pe ce îi voi folosi”, a declarat subprefectul Valentina Iosub. 

 

Primă de instalare şi apartament de serviciu

Drepturile de care urmează să beneficieze subprefectul Iaşului sunt legiferate prin Legea nr. 340 din 12 iulie 2004. La articolul 12 din această lege se menţionează faptul că prefecţii şi subprefecţii care nu deţin o locuinţă proprietate personală în municipiul reşedinţă de judeţ în care au fost numiţi, beneficiază de o indemnizaţie de instalare egală cu 3 salarii de bază brute, precum şi de locuinţă de serviciu corespunzătoare, în condiţiile legii, în baza unui contract de închiriere, pe durata îndeplinirii funcţiei. Cheltuielile privind chiria locuinţei de serviciu, cele pentru transportul subprefecţilor şi al familiilor acestora, la mutarea în localitatea în care îşi are sediul instituţia prefectului, şi cele de instalare sunt suportate din bugetul instituţiei prefectului. Contractul de închiriere a locuinţei de serviciu se încheie pe perioada exercitării funcţiei de subprefect. La data încetării exercitării funcţiei de subprefect, contractul de închiriere încetează de drept.

 

A divorțat ca să rămână cu funcția de secretar de CL

Valentina Iosub a ocupat funcţia de secretar al CL Tătăruşi din anul 1993. Ea este fosta soţie a primarului comunei, Costel Iosub, de care s-a despărţit oficial în 2001, la câteva luni după apariţia Legii administraţiei locale.

Legea interzice relaţiile de rudenie de gradul I între ocupanţii funcţiilor de primar, viceprimar şi secretar al aceleiaşi localităţi.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30