Joi, 18 10 2018
Cristi Borcea, cu bagajele la ușă: mâine ar putea fi eliberat

Cristi Borcea, cu bagajele la ușă: mâine ar putea fi eliberat

Cristi Borcea îşi pregăteşte bagajele. Luni, ar putea fi pus în libertate.

 

Mai are însă un hop de trecut: să îi convingă pe judecătorii de la Tribunalul Ilfov că a stat suficient în spatele gratiilor şi că a venit momentul să se întoarcă la cei 7 copii. Procurorii DNA vor încerca să amâne eliberarea pentru că nu sunt convinşi că fostul şef al dinamoviştilor s-a îndreptat cu adevărat.

 

Din ziua în care Judecătoria Sectorului 4 a decis că poate fi eliberat condiţionat, chiar dacă nu şi-a ispăşit întreaga pedeapsa primită în dosarul transferurilor Cristi Borcea nu mai are linişte. Procurorii anticorupţie au contestat sentinţa, iar acum soartea fostului şef al dinamoviştilor stă în mâinile judecătorilor de la Tribunalul Ilfov.

 

Judecătoria Sectorului 4: ”Instanţa apreciază că există premisele ca timpul executat a fost suficient pentru reeducarea condamnatului şi că acesta şi-a format o atitudine corectă faţă de valorile sociale, faţă de ordinea de drept şi faţă de de regulile de conduită socială.”

 

Şi totuşi, procurorii care au contribuit la condamnarea lui Borcea la o pedeapsa de 6 ani sii 4 luni în Dosarul Transferurilor nu văd cu ochi buni o eliberare condiţionată. Nu deocamdată, aşa că cer ca Borcea să mai stea după gratii cel puţin 6 luni.

 

Din martie 2014 când a primit pedeapsa, Borcea a stat după gratii peste 1300 de zile de zile şi a câştigat alte 242 pentru că a muncit şi a scris două cărţi, considerate lucrări ştiinţifice.

 

Cel puţin una dintre ele, spun acuzatorii, este de negăsit. Însă Borcea mai are un atu: a achitat întreg prejudiciul ce i-a fost imputat, zece milioane de lei.

 

Susţine că vrea să-şi trateze la un spital intoxicaţia cu mercur, suferită în urmă cu mulţi ani. Avocatul lui spune că Borcea vrea să îşi îndeplinească în libertate rolul de tată. Pentru că: “acordă suport financiar şi moral pentru 7 copii, cel mai mare având 20 de ani, fiind considerat şi acesta un copil în ciuda vârstei, iar cel mai mic având 1 an.”, potrivit avocatului acestuia.

 

Printre argumentele cu care procurorii DNA încearcă să amâne eliberarea lui Cristi Borcea se numără şi acuzaţia că fostul dinamovist ar fi cumpărat împreună cu fraţii Victor şi Ioan Becali bunăvoinţa judecătoarei Geanina Terceanu de la Tribunal care i-a şi achitat în prima instanţă.

 

Soarta lor va fi decisă peste câteva săptămâni la Instanţa Supremă, aşa că riscul ca Borcea să se întoarcă după gratii, dacă bineînţeles va fi liber până atunci, este mare.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top