Luni, 22 10 2018
Primarul și fostul viceprimar din Sirețel, condamnați la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu

Primarul și fostul viceprimar din Sirețel, condamnați la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu

Decizie definitivă într-un dosar instrumentat de procurorii DNA în care primarul comunei ieșene Sirețel și alte persoane au fost acuzate de fapte de corupție. După 6 ani de judecată, judecătorii Curții de Apel Iași au decis condamnarea la închisoare cu suspendare a edilului.

 

Este vorba despre dosarul în care societatea Aprodex SRL, ce aparține omului de afaceri Neculai Lupu, a fost acuzată că a dat mită un microbuz de transport persoane, societății Sprinter AGM SRL, patronată de familia primarului comunei Sirețel, Gheorghe Ancuța.

 

Pe fond, judecătorii de la Tribunalul Iași i-au considerat vinovați pe cei inculpați și i-au condamnat la pedepse cu executare. Decizia a fost contestată de inculpați. Astăzi ei au fost achitați de aceste acuzații de către magistrații Curții de Apel Iași. Mai mult, microbuzul indisponibilizat de procurori a fost returnat societății Aprodex SRL.

 

Totuși, nu toată lumea are motive de fericire. Unii dintre cei judecați astăzi au primit pedepse cu suspendarea executării pentru altă faptă decât cea de luare de mită.

 

Astfel, primarul Gheorghe Ancuța și fostul său viceprimar, Constantinescu Gheorghe, au fost condamnați la 3 ani de închisoare cu măsura suspendării pedepsei pentru infracțiunea de abuz în serviciu, informează NewsPascani.com.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top