Luni, 18 02 2019
Răzvan Timofciuc despre Afacerea „Harabagiu”: „Ies la iveală tunurile imobiliare din jurul Spitalului Regional”

Răzvan Timofciuc despre Afacerea „Harabagiu”: „Ies la iveală tunurile imobiliare din jurul Spitalului Regional”

Răzvan Timofciuc, consilier local din partea PNL Iaşi, i-a cerut demisia viceprimarului Harabagiu, ca urmare a „şmecheriilor” imobiliare prin care soacra sa a primit 1.5 hectare teren în Moara de Vânt, în baza Legii 10 (Legea privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989).

„Este un caz strigător la cer de utilizare a funcţiei publice în interes privat. Practic, din poziţia sa de viceprimar, Gabriel Harabagiu s-a ocupat personal şi, astfel, soacra sa a pus mâna pe un teren de 1.5 hectare în Moara de Vânt, lângă amplasamentul Spitalului Regional de Urgenţă. Acest lucru s-a întâmplat după o serie de malversaţiuni imobiliare ale familiei Harabagiu, orchestrate de către viceprimarul Iaşului. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât sunt sute de ieşeni care au făcut solicitări de retrocedare, solicitări care au fost respinse chiar în perioada când familia viceprimarului Harabagiu primea această suprafaţă de teren de la Primărie, în baza Legii 10. Totodată, această situaţie confirmă ceea ce noi, liberalii, am spus din 2016: amplasamentul de la Moara de Vânt a fost ales pentru că serveşte rechinilor imobilari şi intereselor imobiliare ale celor din anturajul primarului şi din conducerea Primăriei”, a spus Răzvan Timofciuc.

Acesta a solicitat demisia viceprimarului Gabriel Harabagiu.

„Îi solicit demisia viceprimarului Harabagiu pentru că se află într-un flagrant caz de incompatibilitate morală şi la limita legii. În acest moment, dumnealui foloseşte funcţia publică pentru îmbogăţirea sa şi a familiei sale. Dacă acest gest de onoare nu se va întâmpla, voi întocmi un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru înlocuirea din funcţie a viceprimarului Harabagiu”, a mai spus Răzvan Timofciuc, consilier local PNL Iaşi.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28      

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top