Joi, 23 05 2019
Kovesi: Statul are de recuperat peste un miliard de euro numai din deciziile definitive din dosarele DNA

Kovesi: Statul are de recuperat peste un miliard de euro numai din deciziile definitive din dosarele DNA

Instituțiile fiscale nu reușesc, decât într-o mică măsură, să recupereze bunurile confiscate de la persoanele condamnate pentru corupție.

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a arătat că pe baza rechizitoriilor făcute de procurorii anticorupție, au fost confiscate bunuri de peste un miliard de euro în ultimii ani.

„Acești bani trebuie să intre în bugetul statului în urma investigațiilor realizate de DNA”, a spus Kovesi, adaugând că este nevoie să se discute și o altă problemă.

„Trebuie să ne întrebăm ce se întâmplă cu aceste hotărâri, câte sunt executate”, a mai spus ea, precizând că mai departe este responsabilitatea organelor financiare.

„Am ajuns în punctul în care trebuie să vedem ce ne trebuie ca aceste hotărâri să fie aplicate definitiv. Să ne imaginăm ce s-ar face în România cu un miliard de euro, bani care ar trebui confiscați”, a mai declarat procurorul-sef al DNA, citat de Europa FM.

Kovesi a explicat că doar 10 – 11 la sută din bunurile indisponibilizate prin sentințe judecătorești definitive sunt efectiv recuperate.

De asemenea, șefa DNA a mai arătat că instituția pe care o conduce merge pe urmele inculpaților inclusiv în alte țări, unde aceștia încearcă să-și ascundă banii sau să-și cumpere proprietăți.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a mai declarat marți, la un seminar privind recuperarea prejudiciilor, că persoanele cercetate preferă să îli ascundă bunurile în străinătate sau să plece cu totul, menţionând că datele arată că infractorii preferă detenţia, dar să nu li se confişte averea.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

PMP dreapta
antibiotice fluxiv

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top