Marti, 18 06 2019
Flagrant: Maistru din Iași, prins în timp ce primea șpagă pentru omologarea unuo autovehicul la RAR

Flagrant: Maistru din Iași, prins în timp ce primea șpagă pentru omologarea unuo autovehicul la RAR

La data de 12.03.2018, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, echipa operativă comună constituită din lucrători ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Iaşi, a organizat şi realizat acţiunea de prindere în flagrant a unui maistru de la un liceu din judeţul Iaşi.

Acesta a primit de la o persoană suma de 250 euro, pentru a interveni pe lângă un funcţionar din cadrul Registrului Auto Român (R.A.R.) – Reprezentanţa Iaşi, în scopul obţinerii, în mod preferenţial şi în afara programării oficiale, a omologării unui autovehicul achiziţionat din străinătate şi care urmează a fi înmatriculat în România.

După realizarea acţiunii de prindere în flagrant, lucrătorii D.G.A. - S.J.A. Iaşi au pus în executare mandatele de efectuare a percheziţiei domiciliare şi asupra autoturismului suspectului.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare au fost identificate şi ridicate pentru continuarea cercetărilor mai multe documente, înscrisuri și alte bunuri, precum şi sume de bani în diferite bancnote, respectiv 37.405 lei, 4.210 euro şi 385 lire sterline.

În cauză s-a beneficiat de suportul tehnic şi operativ din partea Direcției Operațiuni Speciale – Brigada Operaţiuni Speciale Iaşi.

„Urmărirea penală în cauză vizează săvârşirea mai multor infracţiuni de trafic de influenţă, constând în pretinderea şi primirea de sume de bani de la diferite persoane pentru traficarea influenţei pe lângă funcţionari din cadrul R.A.R. Iaşi, în scopul obţinerii, în mod preferenţial şi în afara programărilor oficiale, a omologărilor autovehiculelor achiziţionate din străinătate şi care urmează a fi înmatriculate în România”, se arată în comunicatul parchetului ieșean.

În urma activităților desfășurate, procurorul de caz a pus în mişcare acţiunea penală, luând față de inculpat măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar instanţa competentă a dispus măsura arestului la domiciliu.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top