fbpx
 
Tel Drum cere înapoi în instanță Insula Belina și Brațul Pavel

Tel Drum cere înapoi în instanță Insula Belina și Brațul Pavel


Societatea Tel Drum a dat în judecată Consiliul Județean Teleorman și cere suspendarea hotărârii prin care insula Belina și Brațul Pavel au revenit în administrarea Apelor Române.
Cazul a fost deschis pe 9 ianuarie la Tribunalul Teleorman și are primul termen de judecată pe 23 ianuarie, potrivit portalului instanțelor.

Decizia de a deschide procesul vine după ce, la sfârșitul lunii noiembrie 2018, CJ Teleorman a adoptat un proiect de hotărâre prin care Insula Belina și Brațul Pavel au trecut din nou în administrarea statului, după cinci ani în care s-au aflat în închirierea Tel Drum.Președintele CJ Teleorman, Dănuț Cristescu, a spus pentru publicația "Liber în Teleorman" că nu prea "a aprofundat" despre ce este vorba în acest caz. Potrivit deciziei date de CJ Teleorman în noimebrie 2018, returnarea celor două obiective se face în baza aceleiași HG din 17 decembrie 2013, semnată de Victor Ponta, premier la acea vreme, și asumată de vicepremierul Liviu Dragnea, în prezent președinte al Camerei Deputaților.Cele două obiective au fost trecute în domeniul public al județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman "în vederea reabilitării și valorificării cadrului natural al zonei Dunării - Belina-Brațul Pavel".
Potrivit articolului 3 al actului normativ, în cazul nefinalizării investiției în termen de 5 ani de la transmiterea părților de imobile, acestea revin în domeniul public al statului și în administrarea Administrației Naționale Apele Române.

Modul în care insula Belina și Brațul Pavel au ajuns la societatea Tel Drum a fost investigat de DNA.
În iunie 2018, procurorii au dispus trimiterea în judecată a fostului premier Sevil Shhaideh, actual consilier al premierului Viorica Dancila, fiind acuzată de abuz în serviciu comis în perioada în care a fost secretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).
În același dosar vor fi judecate alte patru persoane, între care un director din MDRAP și fostul președinte al Consiliului Județean Teleorman Adrian Ionuț Gâdea.
În cazul ministrului Rovana Plumb, procurorii au solicitat încuviințare pentru începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu, cerere respinsă de către Parlament, astfel că s-a dispus clasarea.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30