Primarul din Pașcani a scăpat și cel de-al doilea dosar de corupție în care a fost inculpat

Primarul din Pașcani a scăpat și cel de-al doilea dosar de corupție în care a fost inculpat

Tribunalul Iași a finalizat ieri, după patru termene de amânare, dosarul „Perla Neagră” în care mai mulţi funcţionari din cadrul Primăriei Paşcani, printre care şi primarul Dumitru Pantazi, au fost judecaţi pentru fapte asimilate celor de corupţie.

Primarul din Pașcani a fost achitat pentru abuz în serviciu, la fel ca şi Mircea Zuzan şi Ciprian Prisecaru. Alţi de trei inculpaţi au fost găsiţi vinovaţi de fals, însă o primit pedepse simbolice, de 3 luni sau un an de închisoare cu amânare.

Astfel, Vasile Bodnar a fost condamnat la un an și o lună de închisoare, cu măsura amânării pedepsei, pentru infracțiunea de fals intelectual. Emilian Oneață a fost găsit vinovat pentru infracțiunea de uz de fals și condamnat la 3 luni de închisoare cu măsura amânării pedepsei.

Elena Serghiuță a fost condamnată la un an de închisoare cu amânarea executării pedepsei pentru fals intelectual.

Dumitru Pantazi, Mircea Zuzan și Ciprian Prisecaru au fost achitați pentru infracțiunile de abuz în serviciu.

SC FAB CASA NOUĂ SRL PAŞCANI a fost condamnată la plata unei amenzi penale în valoare de 13.700 de lei pentru infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

SC PERLA NEAGRĂ SRL PAŞCANI a fost condamnată la plata unei amenzi penale în valoare de 12.000 lei pentru infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Sentința nu este definitivă, împotriva ei se poate face apel în 10 zile de la pronunțare.

Acest dosar a fost trimis în instanţă în 2016, acuzaţiile procurorilor vizând fapte de acum opt ani. Potrivit procurorilor anticorupţie, în anul 2011, Primăria Paşcani a derulat o licitaţie publică privind concesiunea unui teren de 15 metri pătraţi, ce a fost câştigată de firma SC Perla Neagră SRL.

Patronul acesteia, Emilian Oneaţă, împreună cu Vasile Bodnar şi arhitectul Alexandru-Dorin Curelaru, a depus la Primăria Paşcani o cerere pentru a obţine o autorizaţie de construire pentru un fast-food. În documentaţia depusă la Primărie se menţiona că terenul pe care avea să fie construit fast-foodul ar fi avut o suprafaţă de 36 de metri pătraţi, aspect fals, spun anchetatorii.

Procurorii au mai precizat că arhitectul Alexandru Curelaru a recunoscut comiterea faptei fiind de acord să primească o pedeapsă de 8 ani de închisoare cu amânarea pedepsei.

Este al doilea dosar instrumentat de DNA Iaşi în care Dumitru Pantazi a fost inculpat, apoi achitat de instanţă, menționează „Ziarul de Iași”.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top