Procurorii DIICOT îi caută pe cei care au otrăvit-o pe Doina Pană: nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare, până acum

Procurorii DIICOT îi caută pe cei care au otrăvit-o pe Doina Pană: nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare, până acum

Procurorul-șef DIICOT, Felix Banilă, a precizat că pe rolul parchetului pe care-l conduce există un dosar pentru tentativă de omor şi constituirea unui grup infracţional organizat în cazul fostului ministru al Apelor, Doina Pană, care acuză că ar fi fost otrăvită cu mercur.

Banilă a precizat că ancheta în acest caz a fost deschisă „in rem", priveşte fapta, şi că nu a fost nicio persoană pusă sub acuzare deocamdată. Cazul a fost deschis la sesizarea ofiţerilor de poliţie de la Investigaţii Criminale.

„Nu avem niciun suspect, însă în cauză au fost audiate mai multe persoane. S-a dispus şi un raport de expertiză medico-legală. La momentul acesta nu putem face publice mai multe amănunte, pentru că ţin de apanajul procurorului de caz", a declarat Banilă, miercuri dimineaţa, la sediul CSM.

Doina Pană este unul dintre candidaţii PSD la alegerile europarlamentare.

Doina Pană a anunţat, acum o săptămână, că ar fi fost otrăvită cu mercur şi că acesta ar fi fost motivul pentru care a demisionat din Guvernul Tudose.

Încă de atunci surse din DIICOT au confirmat  că este vorba de o anchetă în care se fac cerceteri pentru grup infracţional organizat şi tentativă de omor. De asemenea, a fost începută urmărirea penală „in rem", cu privire la faptă.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, la RomaniaTV, că Doina Pană a deranjat nişte interese uriaşe, atunci când era ministru.

„Mi-a arătat analizele şi mi-a arătat şi involuţia. Analize de dinainte a se întâmpla şi analize de după. Sigur că era într-o stare deloc bună. Dumnezeu a ajutat-o să scape şi mă bucur mult şi îi doresc multă sănătate, pentru că Doina Pană a fost cel mai curajos ministru care s-a ocupat de păduri, dar a deranjat nişte interese uriaşe.

Radarul pădurilor pe care l-a implementat a făcut să scadă tăierile ilegale de arbori într-un ritm extraordinar, adică într-un an de la o cantitate uriaşă la ceva nesemnificativ, ca şi cum s-ar fi tăiat nişte crengi", a spus Dragnea.

 

Sursa: ziare.com


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« August 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top