CCR amână, pentru a patra oară, judecarea sesizării care l-ar putea scăpa pe Dragnea de dosar

CCR amână, pentru a patra oară, judecarea sesizării care l-ar putea scăpa pe Dragnea de dosar

Curtea Constituţională a amânat, pentru a patra oară consecutiv, pentru data de 5 iunie, judecarea sesizării depuse de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, pe completurile de trei judecători de la Înalta Curte.

Sesizarea lui Iordache a fost făcută pe 25 martie, când autorul OUG 13, lăsat de Dragnea şef peste Camera Deputaţilor, s-a adresat Curţii. Mişcarea este în folosul lui Liviu Dragnea, miza fiind anularea condamnării în primă instanţă la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive.

Mai exact, dacă CCR se va pronunţa în favoarea sesizării, sentinţa în primă instanţă ar putea fi desfiinţată, dosarul reluat.

În acelaşi timp, CCR a respins astăzi, cu majoritate de voturi, sesizarea liberalilor care viza suspendarea procedurii de judecată a cererii depuse de Florin Iordache, argumentul principal fiind că pesedistul nu era îndrituit să facă o astfel de sesizare.

Tot astăzi, Înalta Curte este aşteptată să dea o sentinţă definitivă în dosarul angajărilor fictive. Asta dacă nu vom vedea şi în acest caz o nouă amânare.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top