fbpx
 
Inspecţia Judiciară, sesizată în cazul procuroarei care a bruscat-o pe fetiţa din Baia de Aramă

Inspecţia Judiciară, sesizată în cazul procuroarei care a bruscat-o pe fetiţa din Baia de Aramă


Preşedinta CSM, Lia Savonea, a sesizat Inspecţia Judiciară în cazul procuroarei acuzate că ar fi bruscat fetiţa din Baia de Aramă în timpul acţiunii de ridicare a acesteia din casa asistenţilor maternali pentru a fi dusă familiei care a adoptat-o.

În speţă este vorba despre procuroarea Maria Piţurcă, de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, care a declarat că minora era agitată, iar ea a reuşit să o ia în braţe şi să o ducă tatălui adoptiv, informează g4media.ro.

În materialul video devenit deja viral, se vede cum procuroarea o bruschează pe minoră şi o târăşte pe jos, în încercarea de a o urca în maşină pentru a o preda părinţilor adoptivi.

Reamintim că incidentul în care fetiţa a fost luată cu mascaţii din casa familiei în care se afla în plasament a fost filmat şi a produs valuri de revoltă în spaţiul public. Acum, autorităţile analizează comportamentul procurorului de caz, care, aşa cum se vede şi în materialul video, a luat cu forţa fetiţa pentru a o urca în maşina ce urma s-o ducă la părinţii adoptivi.

În filmare se vede cum micuţa, de frică de a nu fi luată din casa asistentei maternale care o îngrijea de peste 7 ani, se agaţă cu disperare de aceasta strigând-o "mami". Femeia a leşinat în urma şocului emoţional.

Potrivit autorităţilor, procedura de adopţie fusese finalizată legal, după ce asistentul maternal a fost întrebat de două ori dacă doreşte să adopte copilul şi a refuzat în scris.

La rândul său, asistenta maternală care a avut grijă de fetiţă susţine că nu a refuzat adopţia copilei şi a fost obligată să semneze o declaraţie gata scrisă. Soţul acesteia declară, la rândul său, că a formulat plângeri la DIICOT împotriva DGASPC Mehedinţi.

Comunicatul CSM:

„Biroul de informare publică şi relaţii cu mass-media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat să aducă la cunoştinţă publică următoarele:

Faţă de aspectele semnalate de mass-media cu privire la conduita unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care ar fi bruscat o minoră cu ocazia efectuării unei percheziţii în cursul zilei de 21 iunie 2019, Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, doamna judecător Lia Savonea, a decis sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării de verificări cu privire la împrejurările şi modalitatea în care procurorul a exercitat supravegherea cercetării penale în cauză şi a coordonat activitatea de efectuare a percheziţiei domiciliare.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii solicită efectuarea cu celeritate a tuturor verificărilor prevăzute de lege pentru clarificarea în cel mai scurt timp a tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept incidente în cauză.

Biroul de informare publică şi relaţii cu mass-media”.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30