fbpx
 
Foto: Corriere della Sera Foto: Corriere della Sera

Alte obiceiuri! Româncă din Italia, amendată pentru că a făcut curățenie în fața blocului


O româncă de 34 de ani, care locuiește la Roma de când avea 18 ani, n-a mai suportat muntele de gunoaie din fața blocului și, într-o zi, a făcut singură curățenie. Gestul ei poate fi „răsplătit” acum cu o amendă.

Gabriela, care lucrează ca menajeră pentru un italian de 74 de ani din Conca d'Oro, un cartier de lux din capitala Italiei, a declarat pentru Corriere della Sera: „Nu am vazut așa ceva în București. Gunoiul a ajuns până în fața ușii. Așa că mi-am spus că nu se mai poate, o să mă ocup de el”.

Astfel, în urmă cu o săptămână, Gabriela și-a pus mănuși din cauciuc pe mâini și mască de protecție pentru gură și nas și a trecut la fapte. După ce a adunat toate gunoaiele, le-a sortat și le-a pus separat în tomberoane. La final, a spălat trotuarul din fața blocului, ca să îndepărteze mirosul neplăcut.

Săptămâna aceasta, Gabriela a fost informată de autoritățile locale că riscă o amendă de câteva sute de euro pentru că a vărsat apă pe un drum public.

De câteva săptămâni, Roma se confruntă cu cea mai gravă criză a deşeurilor din istoria modenrnă. Potrivit sursei citate, în capitala Italiei se colectează zilnic 4.600 de tone de deşeuri, dintre care 2.600 sunt gunoaie amestecate. Din cele 2.600 de tone de gunoaie nediferenţiate, 300 de tone rămân în stradă, pentru că firmele de salubrizare nu au capacitatea de a face față volumului atât de mare.

Medicii avertizează că în oraş s-au creat focare de infecţie în jurul tomberoanelor și sănătatea oamenilor este în pericol.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: