Laura Codruța Kovesi rămâne singură în cursa pentru șefia Parchetului European. Contracandidatul său, numit pe altă funcție

Laura Codruța Kovesi rămâne singură în cursa pentru șefia Parchetului European. Contracandidatul său, numit pe altă funcție

Procurorul francez Jean-François Bohnert va fi numit la șefia Parchetului financiar european, post pentru care a fost audiat joi 11 iulie, notează RFI. Jean-François Bohnert este practic retras din cursă de Franța. Jean-François Bohnert și Laura Codruța Kovesi erau cei doi candidați pentru șefia Parchetului European, cei doi având fiecare susținerea unei instituții europene (Parlament European si Consiliu).

Emmanuel Macron l-a favorizat pentru șefia Parchetului Național Financiar, lăsând teoretic calea liberă pentru Laura Codruța Kövesi.

Negocierile din primăvară nu au putut produce un acord, cele două instituții au convenit să se reunească din nou în toamna acestui an.

Acum, teoretic, problema se simplifică pentru Kovesi (favorizată de Parlament) întrucât rămâne singură în cursă.

Viorica Dăncilă nu o susține pe fosta șefă a DNA

Dacă în urmă cu șapte zile premierul Viorica Dăncilă nu excludea varianta susținerii Codruței Kovesi în funcția de procuror-șef european, președintele PSD s-a răzgândit și a decis să nu e oportun să își arate sprijinul față de fosta șefă DNA.

„Opinia mea personală este că fiecare trebuie să-și lămurească anumite lucruri pe care le are de lămurit. Eu personal nu cred că este oportună o susținere, dar acest lucru îl vom stabili în forurile statutare.

Este opinia mea și o susțin, pentru că am spus mereu că întotdeauna când cineva ajunge într-o funcție trebuie să își lămurească semnele de întrebare care planează asupra lui.

Știți foarte bine că doamna Kovesi a fost revocată în timpul mandatului unui ministru al Justiției din Guvernul pe care îl conduc și îmi păstrez părerea de atunci”, a spus Viorica Dăncilă.

 

Sursa: realitatea.net


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top