fbpx
 

Costel Alexe, liberalul ieșean propus pentru portofoliul de la Mediu: „Intenționez să dispun un audit serios asupra rețelei de monitorizare a calității aerului”


Ministrul propus pentru portofoliul de la Mediu, Ape şi Păduri, Costel Alexe, a afirmat, marţi, în cadrul audierilor din comisiile reunite de specialitate din Parlament, că va dispune efectuarea unui audit asupra reţelei de monitorizare a calităţii aerului.

„Este nevoie de modernizarea reţelei de monitorizare a calităţii aerului şi asigurarea raportării prompte a datelor. Am de gând să dispun un audit serios asupra acestei reţele. Ea trebuie să funcţioneze la perfecţie, să fie accesibilă tuturor cetăţenilor prin mai multe canale de informare şi trebuie să reacţioneze automat ori de câte ori există riscuri de poluare. Trebuie să accesăm fonduri europene pentru a îmbunătăţi această reţea atât din punct de vedere al tehnologiei, cât şi al accesibilităţii pentru cetăţean", a precizat Alexe.

Acesta a adus în discuţie şi domeniul gospodăriri apelor, unde a anunţat derularea unui amplu proces investiţional, care vizează lucrări de apărare împotriva inundaţiilor.

„În domeniul gospodăririi apelor, astăzi la nivel naţional avem doar 57% dintre localităţi racordate la reţeaua de apă potabilă şi doar 52% grad de racordare la staţii de epurare. Aici vorbesc despre aşezări urbane de peste 2.000 de locuitori. Ca ministru al Mediului voi acorda o atenţie sporită acestui subiect. Totodată, aici avem în vedere derularea unui amplu proces investiţional care vizează lucrări de apărare împotriva inundaţiilor", a precizat ministrul propus al Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Ministrul propus pentru portofoliul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a primit, marţi, aviz favorabil din partea parlamentarilor din comisiile reunite de specialitate, cu 23 de voturi pentru, 5 voturi împotrivă şi 5 abţineri.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a anunţat, pe data de 24 octombrie 2019, componenţa Cabinetului pe care îl va supune votului Parlamentului. La Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a fost propus Costel Alexe.

Alexe, în vârstă de 36 de ani, este preşedintele filialei judeţene a PNL Iaşi.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30