Luni, 23 04 2018
Femeia mușcată de 15 câini la Ciric, transferată cu febră la Spitalul de Boli Infecțioase

Femeia mușcată de 15 câini la Ciric, transferată cu febră la Spitalul de Boli Infecțioase

Starea de sănătate a femeii mușcate de 15 câini în zona Ciric s-a agravat și a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase. Pacienta, în vârstă de 51 de ani, are febră, după ce rănile i s-au infectat, spun medicii.

 

Pentru că are răni pe aproape tot corpul, femeii i-a fost administrat tratamentul antirabic, nu însă și serul antirabic care nu există în niciunn spital din țară.

 

„Pacienta urmează schema terapeutică antirabică. Luni i s-a administrat prima doză de vaccin, urmează să i se facă şi la trei, şapte, 18, 30 şi 90 de zile. Nu i s-a administrat şi ser antirabic pentru că, în primul rând, nu există în spital şi nici într-o altă unitate din ţară”, a explicat dr. Mihnea Hurmuzache, director medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, pentru Ziarul de Iași.

 

Febra cu care victima s-a confruntat încă de ieri ar putea fi o reacție a organismului.

„Nu vorbim de risc de rabie, ci de o suprainfectare a plăgilor muşcate. Este o reacţie firească a organismului. Şi dacă te loveşti faci febră, darămite când vorbim de zeci de plăgi muşcate. Poate fi o infecţie de la solul care au intrat în plăgi, cât timp a fost târâtă de animale, dar poate fi şi de la flora bucală a câinilor“, a menționat medicul pentru sursa citată.

 

Elena Tudosă, în vârstă de 51 de ani, este angajată a societăţii Servicii Publice Iaşi – din subordinea Primăriei Iaşi – pe post de muncitor la serele cu flori. După ce a fost sfâșiată de câini, soţul victimei a spus că a depus mai multe plângeri.

Reprezentanţii IPJ Iaşi au arătat că după sesizarea soţului victimei au început o anchetă. „În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală. Cercetările continuă pentru a stabili cauza de fapt“, a arătat Anca Vîjîiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Logheaza-te pentru a adauga un comentariu

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top