fbpx
 
Vești bune! Copiii cu malformații ale cordului vor putea fi operați la Iași

Vești bune! Copiii cu malformații ale cordului vor putea fi operați la Iași


Institutul de Boli Cardiovasculare Iași a accesat un nou subprogram din programul naţional de boli cardiovasculare derulat de Casa Naţională de Sănătate.

 

„Institutul Inimii” din Iaşi a intrat din decembrie 2016 în subprogramul „Proceduri de cardiologie intervenţională la copii cu malformaţii cardiace congenitale” prin care va putea asigura, gratuit, operaţii pentru copiii născuţi cu malformaţii ale cordului. Momentan, pentru subprogramul promovat de IBCV cu numele de „Salvăm inimile copiilor la noi acasă”, CNAS a alocat institutului suma de 600.000 de lei.

 

Potrivit conducerii institutului, accesarea subprogramului înseamnă continuarea intervenţiilor pe cord la copii pe care institutul le-a derulat anii trecuţi prin finanţare europeană.

„Ne bucurăm să intrăm în acest subprogram. Acum, în luna decembrie, intrăm simbolic pentru că finanţarea vine relativ târziu. Totuşi, accesarea lui înseamnă că de acum ni s-a deschis o uşă, pentru că noi am efectuat asemenea proceduri din alte finanţări. Anul trecut am derulat împreună cu UMF Iaşi programul «100 de inimi pentru 100 de copii» în cadrul căruia am tratat peste 130 de copii, atât în programul de chirurgie cardiovasculară pediatrică, cât şi în cadrul programului de cardiologie intervenţională”, a declarat subliniat profesorul Grigore Tinică, managerul IBCV, citat de „Ziarul de Iași”.

 

„Institutul Inimii“ din Iaşi derulează 15 subprograme din programul naţional de boli cardiovasculare a CNAS, şapte pentru medicaţie specifică şi opt pentru materiale sanitare specifice.

 

Pentru a accesa subprogramul „Proceduri de cardiologie intervenţională la copii cu malformaţii cardiace congenitale“, IBCV a dovedit că are laboratoare specia­lizate, aparatură specifică şi specia­lişti pregătiţi.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30