Sambata, 26 05 2018
Ieșeanca mușcată de maidanezi la Ciric este în stare critică, după ce rănile i s-au suprainfectat Foto: Ziarul de Iași

Ieșeanca mușcată de maidanezi la Ciric este în stare critică, după ce rănile i s-au suprainfectat

Femeia sfâşiată de o haită de câini maidanezi în pădurea Ciric a fost operată la piciorul stâng din cauza unor complicaţii ale plăgilor muşcate. Ieșeanca a fost diagnosticată cu o suprainfecţie a plăgilor muşcate şi operată în clinica de chirurgie IV a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

 

Reprezentanţii spitalului spun că nu cunosc deocamdată originea acestei infecţii, dacă a fost provocată de germenii de pe sol, femeia fiind târâtă de câini pe pământ, sau de un germene de spital, pacienta petrecându-şi aproape trei săptămâni în două unităţi medicale.

 

„Încă de când a ajuns în UPU, pacienta risca o suprainfecţie a plăgilor muşcate, din cauza condiţilor în care s-a petrecut evenimentul. Nu ştim încă despre ce germene este vorba, dacă e de pe pâmânt, de la locul accidentului, sau dacă este un germene de spital”, a arătat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon”, citată de „Adevărul”.

 

Elena Tudosă, în vârstă de 51 de ani, a fost sfâşiată de o haită de câini duminică, 4 decembrie, în apropierea lacului Veneţia din Iaşi. Iniţial, pacienta a fost internată la Spitalul „Sfântul Spiridon”, iar de pe 6 decembrie la Spitalul de Boli Infecţiose „Sfânta Parascheva”.

 

Victima a fost externată de aici vineri, 18 decembrie, dar a primit recomandare pentru un consult chirurgical. Astfel că femeia a revenit în clinica de chirurgie IV a Spitalului „Sfântul Spiridon”, acolo unde a fost internată pe 5 decembrie.

 

Potrivit reprezentanţilor Spitalului „Sfântul Spiridon”, starea în care se afla victima la internare era deosebit de gravă, încă din momentul acela fiind luată în calcul o suprainfecţie a plăgilor muşcate.

 

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Logheaza-te pentru a adauga un comentariu

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top