Joi, 21 06 2018
Deja e tradiție: ieșenii își internează părinții în spital pentru a se distra de sărbători

Deja e tradiție: ieșenii își internează părinții în spital pentru a se distra de sărbători

Pare incredibil dar sunt ieşeni care preferă să-şi interneze părinţii în spitale în loc să-i ţină aproape şi să celebreze împreună sărbătorile de iarnă, așa cum e datina.

 

Astfel, în ultimele zile, numărul pacienţilor cu vârste peste 65 de ani, internaţi în cel mare spital din Iaşi, a crescut uşor faţă de restul lunii. Potrivit medicilor, pe lângă pacienţii cu patologii grave care au nevoie urgentă de ajutor specializat, în spital sunt internaţi şi bolnavi cronici care au ajuns în clinici medicale după ce chiar copiii lor au solicitat acest lucru.

 

Un exemplu în acest sens a fost înregistrat miercuri seara, când un bărbat din judeţ a făcut solicitare la 112 de ajutor pentru ambii părinţi. Astfel, mama şi tatăl său a fost preluaţi de echipaje de intervenţie me­dicală şi transportaţi la Iaşi. Bătrânii au rămas internaţi în clinica de cardiologie, respectiv în cea de medicină internă, pentru afecţiuni cronice pentru care puteau primi tratament oricând în timpul anului.

 

„În această perioadă ajung în spital pacienţi cu vârste peste 60 de ani, unii dintre ei cu complicaţii ale afecţiunilor oncologice de care suferă. Pentru aceşti bolnavi căutăm soluţii de internare, pentru că ei au nevoie de îngrijiri paliative, ceea ce un spital de urgenţă nu poate oferi. În plus, la IRO locurile sunt limitate şi atunci căutăm alte soluţii. Pe de altă parte, avem şi pacienţi cu afecţiuni cronice, care ar fi avut nevoie de tratament în orice altă perioadă a anului. A fost seara trecută o solicitare pentru doi părinţi, mamă şi tată, de 82 şi 85 de ani, care au rămas internaţi în clinicile de cardiologie şi cea de medicină internă“, a declarat pentru „Ziarul de Iași” Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Logheaza-te pentru a adauga un comentariu

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2018 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Clipul zilei

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top