Criză de sânge la Iași. Situația este critică!

Criză de sânge la Iași. Situația este critică!

Criză de sânge fără precedent la Iași. Ieri, la ora 12.00, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) nu avea pe stoc nicio unitate de sânge pentru grupele A şi 0, cele mai solicitate. Mai mult, pentru grupa B, Rh negativ, situaţia este la limită.

 

Potrivit reprezentanţilor centrului, situaţia este extrem de complicată, în condiţiile în care de mai multe săptămâni donează zilnic doar 50 de persoane. Din această cauză, pacienţii care nu reprezintă urgenţe medicale şi care trebuie operaţi sunt temporizaţi, amânaţi chiar de mai multe ori pentru aceeaşi intervenţie, scrie „Ziarul de Iași”.

 

Potrivit reprezentanţilor CRTS, la Iaşi criza de sânge a cuprins aproape toate grupele sanguine. Dacă de obicei criza caracterizează mai degrabă grupele de sânge cu RH negativ, acum şi stocurile pentru grupe cu Rh pozitiv sunt limitate. Numărul donatorilor s-a împuţinat atât de mult încât activitatea în laboratorul centrului nu mai începe dimineaţa, aşa cum se proceda în lunile anterioare. Medicii aşteaptă în prima parte a zilei să mai doneze o serie de persoane astfel încât, împreună cu analizele netestate din ziua anterioară, să intre în laborator măcar cu 50 de unităţI testate.

 

Pe 10 aprilie, CRTS împreună cu Antibiotice S.A. au organizat o colectă mobilă la sediul companiei, unde au donat 51 de angajaţi. Mâine, CRTS organizează o colectă similară la Palas Mall. Pentru a dona sânge, vă puteţi prezenta la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iaşi, situat pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 21. Programul de lucru cu publicul este de luni până vineri între orele 7.00-11.00. Cei care donează sânge beneficiază de un set de analize gratuite şi primesc şapte tichete de masă, fiecare în valoare de 9,57 lei, la care se adaugă o zi liberă de la serviciu, în cazul angajaţilor cu carte de muncă.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top