fbpx
 
„Watergate” în Podu Roș: Muraru știa de sabotarea Pentru Iași

„Watergate” în Podu Roș: Muraru știa de sabotarea Pentru Iași


Mailul care arată că PNL Iași a participat direct la blocarea înscrierii unui alt partid la Locale. Liberalul dizident primise sugestii de la colegul Alex Muraru pentru contestarea în instanță a înregistrării Pentru Iași ca partid politic. Oficial, plângerea o făcuse un ieșean controversat, cu trecut de interlop. PNL a negat până acum implicarea în această afacere murdară, arătând cu degetul doar spre Tomașeschi n Acesta spune că se sfătuia cu Costel Alexe. Dacă Pentru Iași avea 4 oameni în CL, ALDE și PMP nu mai existau și PSD nu făcea majoritate de două treimi.

 

Dragomir Tomaşeschi, cel incriminat anul trecut că a sabotat validarea Partidului „Pentru Iaşi” la Tribunalul Bucureşti, vine cu probe care îl dezincrimează și îi compromite pe liderii PNL Iași. Avocatul, dizident în filiala liberală, a postat captura unui mail primit de la Alex Muraru, liberal cu influență în structura de conducere a filialei, în care acesta îi sugera ce argumente să folosească în instanță pentru blocarea înregistrării la Tribunal a Partidului Pentru Iași.

 

Oficial, contestația fusese depusă de un ieșean oarecare, un apropiat al lui Dragomir Tomașeschi, având un trecut tulbure. Noua dezvăluire arată că PNL, în ansamblu, a jucat murdar. Rezultatul a fost că, la alegerile locale, Postolache a obținut un singur loc, ca independent, iar PMP și ALDE au beneficiat de redistribuire, permițând PSD să obțină o majoritate de două treimi. Altfel s-ar fi scris istoria.

 

Tomașeschi scoate scrisoarea

În contextul alegerilor interne din PNL, Dragomir Tomașeschi a prezentat un mail primit de la vicepreședinte PNL Iași,

Alexandru Muraru, la sfârșitul anului trecut. Mesajul privat publicat acum pe Facebook relevă că Muraru știa de contestația depusă împotriva Partidului Pentru Iași, la Tribunalul București.

„Muraru a identificat la acţiunea lui Puiu Cezar Cătălin (autorul contestaţiei pentru înscrierea formaţiunii Pentru Iaşi ca partid – n.r.) nişte motive de natură istorică. O parte dintre liberali erau foarte interesaţi şi speriaţi de faptul că va participa Partidul Pentru Iaşi la alegerile locale. Pentru ei a fost sarcină de partid să nu se înmatriculeze Partidul “Pentru Iaşi”. Nu doreau să aibă încă un actor pe această zonă”, a declarat Dragomir Tomaşeschi.

 

Sfatul lui Muraru: atacau denumirea Iași

Mailul lui Muraru este, momentan, singura probă în favoarea celor susţinute de Dragomir Tomaşeschi. În stilu-i caracteristic, vicepreşedintele PNL a afirmat că mai sunt multe de devoalat despre „băieţii din gaşca Bodea”. „Mai sunt mulţi care s-au coalizat la această acţiune, dar vor fi spuşi la momentul oportun”, a anunţat acesta.

Potrivit mailului făcut public de Tomaşeschi, în argumentaţia împotriva validării Partidului „Pentru Iaşi”, Alexandru Muraru identificase faptul că „titulatura partidului este de natură să inducă în mod intenţionat o confuzie în rândul electoratului”.

„Neseriozitatea domnului Tomaşeschi este arhicunoscută şi nu vreau să mai fac niciun comentariu vizavi de persoana sau afirmaţiile acestui domn”, a spus, ieri, Alexandru Muraru.

 

Tomașeschi: „Am făcut planul cu Alexe”

Înainte de alegerile locale de anul trecut, liberalii, printr-un interpus, au depus o contestaţie la Tribunalul Bucureşti, pentru a nu se valida înscrierea Partidului “Pentru Iaşi”, motiv pentru care această fomaţiune nu a fost prezentă pe scena electorală iar actualul consilier local, Andrei Postolache, a candidat independent. „Dacă nu se făcea cererea de intervenţie, Pentru Iaşi se încadra în timp şi reuşea să se înmatriculeze. A fost, în schimb, această cerere care a întors datele jocului. Cu Alexe m-am întîlnit la Palas în perioada aia, în legătură cu această acţiune”, a mai spus Tomaşeschi.

 

Mailul lui Muraru, un fel de „scrisoare pierdută”. Dragomir Tomașeschi (stânga), detonatorul consecvent al PNL, iar Alex Muraru (dreapta), un liberal fără noroc în politică

 

Postolache - sabotat, ajutor pentru Chirica

Potrivit lui Andrei Postolache, liderul Partidului „Pentru Iaşi”, dezvăluirile recente din spaţiul public confirmă, fără niciun dubiu, ipoteza pe care membrii acestei formaţiuni o aveau încă de anul trecut, şi anume că membri importanţi din PNL Iaşi au sabotat apariţia la timp a noii formațiuni, forţând o candidatură independentă la alegerile locale din 2016.

„Observam nu doar ipocrizia lor, şi aici mă refer la apelurile de unificare a dreptei de la Locale, dar şi lipsa de înţelepciune strategică: în loc să aibă Pentru Iaşi 4 consilieri, câţi am fi avut cu voturile luate, avem ALDE şi PMP în Consiliu şi PSD are în acest fel supermajoritate de două treimi. Ei se ocupau cu alte lucruri”, a declarat Andrei Postolache.

Întrebat dacă a trecut peste supărare și dacă acum face alianță cu PNL, Andrei Postolache a spus: „Colaborarea noastră cu PNL este punctuală, în Consiliu, pe proiecte, şi va rămâne în acest fel”.

 

Tomașeschi nu cedează: „Contest alegerile interne”

În privinţa recentelor alegeri interne din PNL, în urma cărora Marius Bodea a fost confirmat ca şef al Organizației Municipale a partidului, Tomaşeschi ameninţă că va contesta rezultatul. „Am să le mai fac nişte surprize de proporţii, zilele astea, în spaţiul public, pentru că eu nu am unde să vorbesc în partid, pentru că nu sunt în BPL”, a spus Tomaşeschi.

Acesta a anunţat, ieri, că va face contestaţie la alegerile interne din PNL. „Am identificat 16 probleme până acum, de natură legală. De exemplu, au votat oameni care nu aveau cotizaţie şi au fost împiedicaţi să voteze oameni care aveau cotizaţia plătită”, a mai precizat Tomaşeschi.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: