A scos zeci de oameni din ghearele morții, dar ea n-a mai putut fi salvată: medic urgentist din Buzău, mort în urma unui infarct

A scos zeci de oameni din ghearele morții, dar ea n-a mai putut fi salvată: medic urgentist din Buzău, mort în urma unui infarct

O doctoriţă de la UPU Buzău a fost răpusă de un infarct. Colegii ei din spital şi de la serviciul Ambulanţă au încercat în zadar să o salveze.

 

Lumea medicală din Buzău este în doliu după ce Anca Marinescu, medic de familie şi urgentist la UPU, a decedat, fiind găsită în stop cardio-respirator la locuinţa sa din comuna Scutelnici. Medici de la Ambulanţă şi UPU Buzău au încercat aproape două ore să o salveze pe colega lor, în vârstă de 52 de ani.

 

Femeia s-a prăbuşit în timp ce se afla acasă, împreună cu o cumnată, aceasta fiind şi cea care a sunat după ajutor. Două maşini, dintre care una cu medic, au fost direcţionate către domiciliul doctoriţei.

 

Ulterior a ajuns şi medicul Adrian Zoican, şeful UPU Buzău, pentru a încerca resuscitarea doctoriţei Marinescu. Pacienta a fost transportată la Spitalul Judeţean, deşi cei care se aflau în jurul Ancăi Marinescu erau rezervaţi în ceea ce priveşte deznodământul. Temerile lor s-au adeverit, iar medicii de la UPU au fost nevoiţi să declare decesul doctoriţei.

 

„În aceste clipe de tristeţe şi grea încercare, suntem alături de familie şi le transmitem sincere condoleanţe!", este comunicatul trist dat de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.

 

Anca Marinescu a fost medic de familie în Scutelnici şi Padina şi avea competenţe pe urgenţă. A devenit cunoscută întregii ţări după ce anul trecut, în timpul înzăpezirilor, a spart o farmacie din Scutelnici de unde a luat medicamente pentru a salva viaţa unui copil.

 

(Sursa: b1.ro)


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2019 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top